Algemeen

'Taken 2' pakt koppositie

Flinke opbrengen aan Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's.

door Bram de Groot op 08.10.2012 om 08:46 in Algemeen
Afgelopen weekend noteerde de wraaksequel Taken 2 (RT = 20%, IMDb = 7,2) een uiterst sterke score aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa. Het greep namelijk $50 miljoen, terwijl het productiebudget $45 miljoen bedroeg. Het opende met het dubbele van de uiterst succesvolle voorganger uit 2008, die in 2009 opende met een kleine $25 miljoen en in première ging tijdens het jaarlijkse Super Bowl. In dit weekend zit een groot gedeelte van de Amerikanen aan de tv gekluisterd. Tim Burtons 3D zwart/wit stop motion film Frankenweenie (RT = 85%, IMDb = 7,5) opende op een vijfde stek met een toch iets magere $11,5 miljoen.

De animatiefilm Hotel Transylvania zei vaarwel tegen de koppositie en noteerde op een tweede plaats met $26,3 miljoen wederom erg netjes. Het groeide door naar $76,0 miljoen. Op de derde stek staat de muzikale komedie Pitch Perfect die door de landelijke release op $14,7 miljoen uitkwam. De uiterst goed ontvangen sci-fi actiefilm Looper moest zo'n 41% inleveren en moest tevreden zijn met $12,2 miljoen.

Vanaf positie zes zijn de opbrengsten beduidend lager. De misdaadfilm End of Watch, het drama Trouble with the Curve en de thriller House at the End of The Street noteerden rond de $4 miljoen. Paul Thomas Andersons The Master en de Pixars re-release Finding Nemo 3D, de derde animatiefilm in de Box Office Top 10, moesten tevreden zijn met een score van ruim $1,5 miljoen.

Volgend weekend verwelkomt de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 hoogstwaarschijnlijk vijf nieuwe films met het drama Argo, de komedie Here Comes the Boom, atiekomedie Seven Psychopaths, de horrorfilm Sinister en het drama Atlas Shrugged: Part II.
1. (-)Taken 2 $50,000,000 $50,000,000 $45 22-11-12trailer 2. (1)Hotel Transylvania $26,300,000 $76,000,000 $85 19-12-12trailer 3. (6)Pitch Perfect $14,700,000 $21,600,000 $17 22-11-12trailer 4. (2)Looper $12,200,000 $40,300,000 $30 29-11-12trailer 5. (-)Frankenweenie $11,500,000 $11,500,000 $39 18-10-12trailer 6. (3)End of Watch $4,000,000 $32,846,000 $7 18-10-12trailer 7. (4)Trouble with the Curve $3,870,000 $29,710,000 onb. 29-11-12trailer 8. (5)House at the End of The Street $3,698,000 $27,531,000 $10 08-11-12trailer 9. (9)The Master $1,840,000 $12,315,000 $35 Dond.trailer 10. (7)Finding Nemo (3D) $1,555,000 $38,969,000 $94 13-02-13trailer
DW VW Film OpbrengstTotale opbrengstBudget*Release NL Trailer


20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

En dat voor de slechtste film die nu in de bios draait...
Goed dat iemand mij getrakteerd heeft om deze film, waar ik zeer kort over kan zijn, te gaan bekijken.
Ben dan wel mijn tijd kwijt, m'n kostbare centen heb ik nog. Dat ze voor dit soort hyperactieve, compleet bij de haren gesleurde, onnozele, xenofobe (blijkbaar zijn alle Turken slecht), krampachtig in beeld gezette, saaie, belachelijke en dwaze films geld durven vragen! ... Oh ja, had ik al gezegd dat de script schrijvers met dit scenario incompetent overkomen?

Aston

Avatar

De helft (of meer) van de links klopt niet. :/

Frietgezicht

Avatar

Banned "En dat voor de slechtste film die nu in de bios draait...
Goed dat iemand mij getrakteerd heeft om deze film, waar ik zeer kort over kan zijn, te gaan bekijken.
Ben dan wel mijn tijd kwijt, m'n kostbare centen heb ik nog. Dat ze voor dit soort hyperactieve, compleet bij de haren gesleurde, onnozele, xenofobe (blijkbaar zijn alle Turken slecht), krampachtig in beeld gezette, saaie, belachelijke en dwaze films geld durven vragen! ... Oh ja, had ik al gezegd dat de script schrijvers met dit scenario incompetent overkomen?"


Klinkt als het niveau van deel 1 dus.

benjamin

Avatar

Ik zal echt nooit begrijpen hoe sommige mensen reageren als ze naar de cinema gaan. Als ik de keuze hebben tussen een haast algemeen afgebrand en op het eerste zicht zeer cliché wraakfilmpje of een geweldig goed ontvangen film met op het eerste zicht een interessant script over tijdreizen heeft, weet ik het wel. Maar toch heeft Taken 2 na één week al meer opgebracht dan Looper na 2.

En dat Frankenweenie niet zo goed zou scoren, was wel te verwachten. Zwart-wit en stop-motion is meestal geen garantie op grote successen.

jaime91

Avatar

benjamin "Ik zal echt nooit begrijpen hoe sommige mensen reageren als ze naar de cinema gaan. Als ik de keuze hebben tussen een haast algemeen afgebrand en op het eerste zicht zeer cliché wraakfilmpje of een geweldig goed ontvangen film met op het eerste zicht een interessant script over tijdreizen heeft, weet ik het wel. Maar toch heeft Taken 2 na één week al meer opgebracht dan Looper na 2."


Het klinkt misschien raar, maar ik ben blij dat Taken 2 zoveel opbrengt. Ik hoop namelijk toch nog op een 3de deel, geregisseerd door Luc Besson of Pierre Morel. Ze hadden deel 2 nooit door die debiel van een Olivier Megaton moeten laten regisseren, na het matige Colombiana,en Transporter 3 (ook matig) snap ik gewoon niet hoe ze hem hiervoor hebben kunnen en durven vragen. Ik moet Taken 2 wel nog gaan zien, maar ik heb al gehoord dat qua actie er enorm veel neerkomt op knip en plak werk en dat er veel onnozele dingen inzitten. Jammer want Liam Neeson kan zoveel beter, die film verdient een goed vervolg gemaakt door de man die de eerste ook gemaakt heeft, en als Morel niet kan vraag dan in ieder geval iemand die zich bewezen heeft en kan regisseren. Megaton is gewoon een ontzettend kneus! Zonde.

benjamin

Avatar

jaime91 "Het klinkt misschien raar, maar ik ben blij dat Taken 2 zoveel opbrengt. Ik hoop namelijk toch nog op een 3de deel, geregisseerd door Luc Besson of Pierre Morel. Ze hadden deel 2 nooit door die debiel van een Oliver Megaton moeten laten regisseren, na het matige Colombiana,en Transporter 3 (ook matig) snap ik gewoon niet hoe ze hem hiervoor hebben kunnen en durven vragen. Ik moet Taken 2 wel nog gaan zien, maar ik heb al gehoord dat qua actie er enorm veel neerkomt op knip en plak werk en dat er veel onnozele dingen inzitten. Jammer want Liam Neeson kan zoveel beter, die film verdient een goed vervolg gemaakt door de man die de eerste ook gemaakt heeft, en als Morel niet kan vraag dan in ieder geval iemand die zich bewezen heeft en kan regisseren. Megaton is gewoon een ontzettend kneus! Zonde."


Neeson heeft al laten weten dat er waarschijnlijk geen derde deel zou komen met hem. En los daarvan, die man kan hoe dan ook veel beter dan het eerste deel, dus Taken is hoe je het ook draait of keert een verspilling van z'n talent.

jaime91

Avatar

benjamin "Neeson heeft al laten weten dat er waarschijnlijk geen derde deel zou komen met hem. En los daarvan, die man kan hoe dan ook veel beter dan het eerste deel, dus Taken is hoe je het ook draait of keert een verspilling van z'n talent."

Taken 1 was een geweldige actiefilm en dat had deel 2 ook kunnen worden als ze een regisseur hadden gehad die een actiefilm kan maken. Jammer genoeg hebben ze ervoor gekozen om een regisseur te nemen die alleen matig tot slechte actiefilms gemaakt heeft, logisch dat Taken 2 dan ook niet zo best is. Megaton is gewoon een flut regisseur dat is inmiddels wel duidelijk. Geef die man een film en hij verneukt hem voor je. :|

Jammer dat er dan geen 3de deel komt, Taken verdient een goed vervolg.

benjamin

Avatar

jaime91 "
Jammer dat er dan geen 3de deel komt, Taken verdient een goed vervolg."


Om eerlijk te zijn snap ik absoluut niet waar die grote waardering voor het eerste deel vandaan komt. Ik vond hem tegenvallen, maar los daarvan is dat toch gewoon een simpel wraakfilmpje. Hoe is dat nu een film die per se een vervolg verdient? En waarom zou dat vervolg dus (wat mijn punt al was in het begin) zoveel interessanter zijn dan een originele film als Looper?

O ja, de links hierboven in het overzichtje zijn weer geweldig, je weet nooit bij welke film je uitkomt.

B@chelor

Avatar

benjamin "O ja, de links hierboven in het overzichtje zijn weer geweldig, je weet nooit bij welke film je uitkomt."

Haha, inderdaad.

sonnycorleone

Avatar

Colombiana en taken zijn prima films! Op dvd! Als je zo dom bent dat je dit soort films in de bios gaat kijken, zegt dat veel over je film inzicht!

jaime91

Avatar

benjamin "Om eerlijk te zijn snap ik absoluut niet waar die grote waardering voor het eerste deel vandaan komt. Ik vond hem tegenvallen, maar los daarvan is dat toch gewoon een simpel wraakfilmpje. Hoe is dat nu een film die per se een vervolg verdient? En waarom zou dat vervolg dus (wat mijn punt al was in het begin) zoveel interessanter zijn dan een originele film als Looper?

O ja, de links hierboven in het overzichtje zijn weer geweldig, je weet nooit bij welke film je uitkomt."

Nou om te beginnen is Liam Neeson erg sterk, er zitten onwijs goede actiescenes in en ik vond hem ook ontzettend spannend. Het is bijvoorbeeld ook tof om te zien hoe Neeson te werk gaat, en hoe hij gebruik maakt van de skills die hij heeft aangeleerd in zijn CIA tijd.

Neeson is gewoon badass. Het domme van het vervolg is, dat Neeson dit keer ontvoert wordt en zijn dochter hem moet redden. Dat is gewoon niet logisch omdat zij in Taken nog een weerloos meisje was en in het vervolg opeens miss ninja girl is. Zij doet dingen in een keer goed, waar een normaal persoon jaren training voor nodig heeft. Ook schijnen de vechtscenes in Taken 2 doordrenkt van knip en plak werk te zijn, waardoor het lijkt alsof Neeson actie/vechtscenes niet meer kan en ze hem op die manier hebben moeten helpen. Ook schijnt er veel last van shakycam te zijn waardoor je niet goed ziet wat er nou allemaal gebeurd.

Daar had Taken 1 helemaal geen last van. Die film zat gewoon veel toffer,beter en logischer in elkaar en draaide vooral om Neeson. Taken 1 zit vol met actie,actie en nog eens actie en de 93 minuten vlogen gewoon om. En als ik een film kijk en de tijd vliegt zo snel voorbij en ik heb me geen enkel moment verveeld dan is dat voor mij een goede film. Pure entertainment, goede acteerprestaties en top actie maken voor mij een goede actiefilm.

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Om eerlijk te zijn snap ik absoluut niet waar die grote waardering voor het eerste deel vandaan komt. Ik vond hem tegenvallen, maar los daarvan is dat toch gewoon een simpel wraakfilmpje. Hoe is dat nu een film die per se een vervolg verdient? En waarom zou dat vervolg dus (wat mijn punt al was in het begin) zoveel interessanter zijn dan een originele film als Looper?

O ja, de links hierboven in het overzichtje zijn weer geweldig, je weet nooit bij welke film je uitkomt."


Klopt,Taken is erg matig filmpje en zo te horen zal deel 2 nog slechter zijn.

JamesBond

Avatar

Wow! Mooie opbrengsten!

Ik ga zoiezo naar 'Taken 2' wat iedereen ook zegt Smiley face

pringles

Avatar

sonnycorleone "Colombiana en taken zijn prima films! Op dvd! Als je zo dom bent dat je dit soort films in de bios gaat kijken, zegt dat veel over je film inzicht!"


harde woorden, maar er zijn ook gewoon mensen die het leuk vinden om naar de bios te gaan voor dit soort films

Angelater

Avatar

benjamin "Maar toch heeft Taken 2 na één week al meer opgebracht dan Looper na 2."


Da's geen eerlijke vergelijking; Looper is R-Rated en Taken 2 PG-13; dus die bied meer toegang voor mensen van iets jongere leeftijd aan. Ondanks dat ik vind dat er wel meerdere mensen naar Looper mogen gaan :E Volgens mij waren mensen trouwens eerst goed te spreken over Looper, maar nu ook steeds minder. Klinkt als mensen die duidelijk te veel verwachten. Gelukkig heb ik mijn verwachtingen ergens laten liggen...

Jonathancrane

Avatar

Banned "En dat voor de slechtste film die nu in de bios draait...
Goed dat iemand mij getrakteerd heeft om deze film, waar ik zeer kort over kan zijn, te gaan bekijken.
Ben dan wel mijn tijd kwijt, m'n kostbare centen heb ik nog. Dat ze voor dit soort hyperactieve, compleet bij de haren gesleurde, onnozele, xenofobe (blijkbaar zijn alle Turken slecht), krampachtig in beeld gezette, saaie, belachelijke en dwaze films geld durven vragen! ... Oh ja, had ik al gezegd dat de script schrijvers met dit scenario incompetent overkomen?"


Het is Liam Neeson die Turken in elkaar ramt. Geloof me dat vele PVV'ers dit een geweldige film zullen vinden xD

Secret1994goesFilm

Avatar

Taken 1 is één van m'n favo filmen... maar deel 2 ligt daar heel ver vandaan.
De meesten klaagden al dat het verhaal van Taken 1 op niks trok... maar deel 2 heeft maar een slap verhaal... aub geen 2de blunder door een deel 3 uit te brengen... Want deel 2 was gewoon pijnlijk ;(

sonnycorleone

Avatar

pringles "harde woorden, maar er zijn ook gewoon mensen die het leuk vinden om naar de bios te gaan voor dit soort films"
Valt mee, toch! Jij weet wat en wie ik bedoel! Degene die jij bedoelt, kom je hier niet tegen en zeuren dus niet!

Decepticon

Avatar

sonnycorleone "Colombiana en taken zijn prima films! Op dvd! Als je zo dom bent dat je dit soort films in de bios gaat kijken, zegt dat veel over je film inzicht!"
Ben ik met je eens. Prima films voor op dvd idd. Maar aangezien in die week dat Taken 2 hier uit komt op 22 november, er verder ook niet veel soeps uit komt, ga ik er heel miss heen, heel misschien.

Decepticon

Avatar

Angelater "Da's geen eerlijke vergelijking; Looper is R-Rated en Taken 2 PG-13; dus die bied meer toegang voor mensen van iets jongere leeftijd aan. Ondanks dat ik vind dat er wel meerdere mensen naar Looper mogen gaan :E Volgens mij waren mensen trouwens eerst goed te spreken over Looper, maar nu ook steeds minder. Klinkt als mensen die duidelijk te veel verwachten. Gelukkig heb ik mijn verwachtingen ergens laten liggen..."
Hihi, dat heb ik net zo. Ben het verder met je eens.
Looper lijkt me gewoon een leuke film, lijkt me veel leuker en beter dan Taken 2.

nieuwslaatste nieuws

meest populair