End of Watch (2012)

Every moment of your life they stand watch

Dit derde regieproject van de schrijver van Training Day combineert documentaireachtige actie met doordachte personages. De interactie tussen Gyllenhaal en Peña is ijzersterk.
play

7,2 details

  • 109 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

End of Watch gaat over de politieagenten Zavala en Taylor. De twee zijn al jaren met elkaar bevriend en gaan samen de misdaad in de straten van Los Angeles te lijf. Hun families zijn regelmatig de dupe van de werkdrift van de twee agenten.

Regie
David Ayer
Cast
Jake Gyllenhaal, Anna Kendrick, Frank Grillo, David Harbour, Michael Peña, America Ferrera, Natalie Martinez, Cody Horn, Shondrella Avery, Cle Shaheed Sloan, Jaime FitzSimons, James 'Pistol' McNeal, Everton Lawrence, Leequwid 'Devil' Wilkens, Zone.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 39.907.640
Release
21.09.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
19.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: David Ayer | Cast: Jake Gyllenhaal (Brian Taylor), Michael Peña (Mike Zavala), Anna Kendrick (Janet), America Ferrera (Orozco), Cody Horn (Davis), David Harbour (Van Hauser), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012

De veelzijdige David Ayer was verantwoordelijk voor het scenario van de uitstekende dramatische misdaadthriller Training Day, waarin een groentje gespeeld door Ethan Hawke op hardhandige wijze de kneepjes van het politievak krijgt bijgebracht. Het leverde Denzel Washington, die de oude rot vertolkte, zelfs een Oscar op. Ayer, die voorheen een loopbaan als marinier had, legt zich veelal toe op het schrijven, produceren en regisseren van actiethrillers en drama’s die zich binnen de politie en het leger afspelen. De nieuwste toevoeging End of Watch is een wel heel realistische kijk op het politievak.

Centraal staan de chaos en hectiek van de straatcriminaliteit in de rottigste buurten van Zuid-Los Angeles, en de dynamiek die dit veroorzaakt tussen politieagenten Mike en Brian. Ook na hun dienst zijn ze de beste vrienden. Hun werk doen ze met veel inzet en passie, waarbij ze de regels van de straat goed hebben leren kennen. Brian heeft voor een eigen filmproject zijn uniform en dat van zijn vriend Mike van camera’s voorzien. Zijn superieuren en naaste collega’s zijn niet altijd even gelukkig met Brians artistieke aspiraties. Het gevolg van de brutale inborst van de mannen is wel dat je al vanaf de wervelende openingsscène met je neus op de actie zit.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

End of Watch Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

catipedro

"...Voor mij.. een van de beste (ongekende)film van de voorbij jaren. Grappig, spannend, realistisch........."

Tarkus

"...Goede, weliswaar gewelddadige, film. Prima verhaal, zeer realistisch gebracht met puike vertolkinge......"

pringles

"...Zeer sterke politiethriller met goede hoofdrollen. Alle scènes zijn realistisch weergegeven en sommi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

End of Watch

acties