House at the End of the Street (2012)

Fear reaches out... for the girl next door.

Niets nieuws onder de zon, maar de altijd goede Jennifer Lawrence houdt deze thriller prima overeind.
play

4,7 details

  • 101 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
101 Min Verenigde Staten

In 'House at the End of the Street' verhuizen een moeder en een dochter naar een andere stad. In de straat van hun nieuwe woning blijkt een gruwelijke dubbelmoord te hebben plaatsgevonden. Als de dochter Elissa bevriend raakt met de enige overlevende, de zoon van het vermoorde stel, blijkt dat het drama nog lang niet voorbij is.

Regie
Mark Tonderai
Cast
Jennifer Lawrence, Elisabeth Shue, Gil Bellows, Max Thieriot, Jonathan Higgins, Nolan Gerard Funk, Krista Bridges, Craig Eldridge, Lori Anne Alter, James Thomas, Jordan Hayes, Eva Link, Hailee Sisera, Alexandra MacDonald, Olivier Surprenant.
Budget
$ 6.900.000
Release
21.09.2012
Release NL
08.11.2012
Release DVD
16.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Tonderai | Cast: Jennifer Lawrence (Elissa), Max Thieriot (Ryan), Elisabeth Shue (Sarah), Gil Bellows (Weaver), Nolan Gerard Funk (Tyler), e.a.| Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2012

Nadat ze haar sterstatus met de franchisefilms X-Men: First Class en The Hunger Games aanzienlijk heeft zien groeien, krijgt Jennifer Lawrence met House at the End of the Street voor het eerst sinds The Beaver weer eens de kans een normale tiener te spelen in een film met een bescheiden budget. Met haar naam en beeltenis prominent op de poster kan dit zowaar als haar eerste stervehikel worden beschouwd. Vrij opvallend gezien Lawrence' jonge leeftijd, maar hoe het ook zij: haar overtuigende hoofdrol redt een verder nogal doorsnee thriller van de vergetelheid. Een beter bewijs dat ze een gevestigde naam is, bestaat waarschijnlijk niet.

Haar hoofdrol is die van tiener Elissa, die met haar moeder vanuit Chicago naar een niet nader genoemd maar overduidelijk kleiner en bosrijker stadje verhuist. De vraag hoe een alleenstaande moeder de huur kan opbrengen voor een groot huis in een mooie omgeving wordt direct beantwoord: de woning kijkt uit op een huis waar in het verleden een gruwelijke moordpartij heeft plaatsgevonden (die het publiek al in de proloog heeft mogen aanschouwen). Dat deze situatie via het geroddel van een groep buren aan Elissa (en daarmee de kijker) wordt verteld, maakt een ietwat onhandige indruk maar daarmee laat de film wel leuk zien dat dit soort alledaagse gesprekken prima werken als bron van informatie.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

House at the End of the Street Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

House at the End of the Street

acties