Blu-ray

Blu-Ray Review: House at the End of the Street

Ook de Oscar-winnares Jennifer Lawrence belandt soms in middelmatige horrorthrillers...

door Bram de Groot op 10.06.2013 om 09:41 in Blu-ray


Regie: Mark Tonderai | Cast: Jennifer Lawrence (Elissa), Max Thieriot (Ryan), Elisabeth Shue (Sarah), Gil Bellows (Weaver), Nolan Gerard Funk (Tyler), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 8 november2012 | Retail release: 16 mei 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Paradiso Entertainment | EAN: 5414937042401 | FilmTotaal Recensie

Met een Oscar voor haar hoofdrol in David O. Russells voortreffelijke Silver Linings Playbook (2012) op zak kan actrice Jennifer Lawrence zich op dit moment rekenen tot de Champions League van Hollywood. De opvallende 22-jarige actrice gaf haar visitekaartje al af met haar optreden in het eveneens prima Winter's Bone (2010) en kwam in beeld bij het grote publiek via haar bijrol als de mutant Mystique in X-Men: First Class (2011) en uiteraard als Katniss Everdeen in de kaskraker The Hunger Games (2012). Tussendoor was ze te zien in een aantal minder opvallende titels, waarvoor ze reeds haar handtekening had gezet. Een paar maanden voor Silver Linings Playbook verscheen de redelijk standaard thriller - of horrorthriller - House at the End of the Street, waarin Lawrence's verschijning een van de weinige pluspunten was. En dit was waarschijnlijk ook voornamelijk de reden waarom het nog ruim $30 miljoen wist te scoren aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Paradiso Entertainment stuurde de HD-schijf van House at the End of the Street onlangs het Blu-Ray schap in.

SYNOPSIS
In House at the End of the Street verhuizen een moeder en een dochter naar een andere stad. In de straat van hun nieuwe woning blijkt een gruwelijke dubbelmoord te hebben plaatsgevonden. Als de dochter Elissa bevriend raakt met de enige overlevende, de zoon van het vermoorde stel, blijkt dat het drama nog lang niet voorbij is.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van House at the End of the Street:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is House at the End of the Street met 11% behoorlijk "rotten". De IMDb noteert een betere, maar alsnog erg magere 5,3 bij ruim 25 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorthriller met een lagere 4,4 (Stem zelf!). FT recensent Thierry Verhoeven gaf toch nog 3 sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een allesverklarende reactie van FT bezoeker Tarkus: ... Jennifer :~...
Het productiebudget van House at the End of the Street bedroeg circa $10 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Mark Tonderai's tweede bioscoopfilm circa $12,3 miljoen en eindigde op redelijke $31,6 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een niet veel hogere $39,5 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam niet verder dan 3,5 ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van House at the End of the Street. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover van deze Blu-Ray is op de plaatsing van de tekst na zowat een kopie van filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Deze Blu-Ray uitgave bevat helaas geen extra's.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Net als de film House at the End of the Street is het allemaal erg degelijk. In de donkere scenes, die vaak opduiken, had het allemaal net iets beter gekund. Details lijken toch iets weg te vallen. Desondanks zit het redelijk goed met de scherpte en kleuren van het beeld. Ook de DTS-HD track werkt naar behoren en werkt uiteraard mee bij een aantal schrikmomenten, hoe voorspelbaar ze ook zijn.

CONCLUSIE
De horrorthriller House at the End of the Street is duidelijk zo'n film die je gaat kijken als je echt niets anders meer hebt staan. De rol van Jennifer Lawrence is in bepaalde opzichten nog best vermakelijk, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Lawrence richt zich op dit moment op de sequels The Hunger Games: Catching Fire (2013) en X-Men: Days of Future Past (2014). Dit jaar moeten het drama Serena (2013) en David O. Russells American Hustle (2013) verschijnen, beide met Bradley Cooper met wie ze ook te zien was in Russells Silver Linings Playbook.
Deze Blu-Ray van House at the End of the Street bevat alleen de film en dat is vooral voor de liefhebber een beetje jammer. Al kan men afvragen of er echt veel mensen zitten te wachten op uitgebreide extra's van deze middelmatige thriller. Beeld en geluid zijn redelijk en hoogstwaarschijnlijk beter dan de Dvd-transfer.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze single Blu-Ray uitgave van House at the End of the Street is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Paradiso Entertainment voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Er zit per ongeluk een trailer van Jack Reacher bij.

Angelater

Avatar

Rich Art "Er zit per ongeluk een trailer van Jack Reacher bij."


Misschien omdat de trailer van deze film zo waardeloos is.

NieuwsFilm

meest populair