The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The sun persists in rising, so I make myself stand.

Onder leiding van nieuwe regisseur Francis Lawrence neemt de populaire jongvolwassenenfranchise een zelfverzekerde aanloop naar wat een zinderende finale belooft te worden.
play

7,5 details

  • 146 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Mystery
  • Verenigde Staten
146 Min Verenigde Staten

Nu de Hongerspelen voorbij zijn blijkt dat de centrale regering nog wat in petto heeft voor Katniss en Peeta. De 75ste editie komt er namelijk aan en daarbij moeten alle winnaars van vorige edities wederom meedoen aan de Spelen.

Regie
Francis Lawrence
Cast
Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Josh Hutcherson, Stanley Tucci, Jack Quaid, Willow Shields, Lenny Kravitz, Sandra Ellis Lafferty, Paula Malcomson, Taylor St. Clair, Nelson Ascencio, Bruce Bundy.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 847.423.452
Release
22.11.2013
Release NL
20.11.2013
Release DVD
18.03.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Cast: Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Liam Hemsworth (Gale Hawthorne), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Donald Sutherland (President Snow), Lenny Kravitz (Cinna), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Phillip Seymour Hoffman (Plutarch Heavensbee), Sam Claflin (Finnick Odair), Jena Malone (Johanna Mason), Jeffrey Wright (Beetee), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2013

Sinds de enorm lucratieve successen van de Harry Potter- en Twilight-reeksen weet de jongvolwassenenliteratuur steeds vaker haar weg naar het witte doek te vinden. Dat het opzetten van een succesvolle franchise echter niet zo gemakkelijk is als het lijkt, blijkt wel uit het inmiddels uitpuilende kerkhof van gefaalde verfilmingen, met alleen al dit jaar nieuwe toevoegingen als Beautiful Creatures of The Mortal Instruments. Gelukkig was The Hunger Games, het eerste deel van de populaire reeks van Suzanne Collins, een beter lot beschoren. De verfilming van regisseur Gary Ross bracht een slordige zevenhonderd miljoen dollar op én viel met een score van 84% op recensieverzamelsite Rotten Tomatoes ook goed in de smaak bij de critici. Aan Francis Lawrence (geen familie van de dame op de poster), die het stokje van Ross overneemt, de taak om de hooggespannen verwachtingen rondom het vervolg Catching Fire waar te maken.

Aangezien de tweede Hunger Games een redelijk gehaaste productieperiode achter de rug heeft, met een regiewissel en een tijdsgat van slechts anderhalf jaar, is het een hele geruststelling dat de film allerminst aanvoelt als een snel en gemakzuchtig vervolg. In plaats van meteen in de actie te duiken, neemt Lawrence eerst ruim de tijd om voort te bouwen op de gebeurtenissen uit het vorige deel. De verrassende ontknoping van de vierenzeventigste hongerspelen heeft een hoop los gemaakt onder de bevolking van Panem. Katniss en Peeta worden als helden onthaald, maar hun daden zijn niet onopgemerkt gebleven bij de kille president Snow. Tijdens de zegetour langs de andere districten beginnen hier en daar relletjes uit te breken, en het laatste waar de leider van het totalitaire regime op zit te wachten is een verzetsheldin die het volk aanzet tot een potentiële staatsgreep.

videotrailers & clips

alle artikelen (58)

The Hunger Games: Catching Fire Nieuwsberichten

The Hunger Games: Catching Fire

acties