Als je dit weet, dan kijk je 'The Hunger Games: Catching Fire' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'The Hunger Games: Catching Fire' nooit meer

De beste film in de 'The Hunger Games'-reeks bevat een wel erg opvallend plotgat.

De The Hunger Games-reeks is een van de succesvolste filmreeksen van de jaren 2010. In deze tijd waren verfilmingen van populaire scifi-boeken onder jongvolwassenen een trend, denk aan Divergent en The Maze Runner, maar op The Hunger Games wordt veruit het best teruggekeken.

De eerste The Hunger Games-film werd sterk ontvangen door fans en critici, maar het vervolg Th Hunger Games: Catching Fire werd nog een stuk beter ontvangen en werd de meest succesvolle film in de franchise.

Verhaal
Nadat ze veilig thuis zijn aangekomen na hun ongekende overwinning op de 74e jaarlijkse Hunger Games, ontdekken Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en Peeta Mellark (Josh Hutcherson) dat ze snel moeten omkeren en aan een Victors Tour moeten beginnen.

Terwijl zij en Peeta door de districten reizen, voelt Katniss dat er een opstand aan de gang is. President Snow (Donald Sutherland) bewijst echter dat hij nog steeds de touwtjes in handen heeft als er bericht komt over een wrede verandering in de regels voor de komende 75e Hunger Games.

Plotgat
In Catching Fire moeten Katniss en Peeta dus onverwacht meedoen aan de 75e editie van de Hunger Games. De winnaars van de voorgaande edities moesten allemaal meedoen, en dit waren toevallig ook allemaal een man en een vrouw uit elk district.


Statistisch gezien is dit echter onmogelijk. Haymitch (Woody Harrelson) zei dat "Career Tributes" uit districten één en twee bijna elk jaar de Spelen wonnen. Zelfs als iets meer dan de helft van de afgelopen Spelen werd gewonnen door Career Tributes, levert het aftrekken van eerder geïdentificeerde winnaars 30 winnaars uit het verleden op. Deze winnaars moeten dan verdeeld worden als één man en één vrouw uit elk van de tien resterende districten.

The Ballad of Songbirds and Snakes
The Hunger Games keert deze maand terug met de prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. De eerste reacties van de film kwamen onlangs online, en het lijkt een hoogtepunt te worden in de reeks.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf 16 november te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair