'Catching Fire' streeft 'Iron Man 3' voorbij in Amerikaanse box office

Het is de eerste keer in bijna vijftig jaar dat een film met vrouwelijke hoofdrol op de eerste plek eindigde.

The Hunger Games: Catching Fire is in de Verenigde Staten de opbrengst van Iron Man 3 voorbijgestreefd. De opbrengst in de VS staat nu boven de 409 miljoen dollar, waar die van Iron Man 3 is blijven steken. Heel bijzonder lijkt dat nieuws wellicht niet, maar het is de eerste keer in bijna dan vijftig jaar dat een film met een vrouwelijke hoofdrol bovenaan de box office staat in de Verenigde Staten.

Het resultaat is nog opvallender, omdat Catching Fire niet in 3D en 3D IMAX is uitgebracht. In de top tien was er verder alleen Fast and Furious 6, dat niet in die formaten werd uitgebracht.

Verder is het ook een knappe prestatie, omdat Iron Man 3 in de zomer in première is gegaan, en normaliter in die periode de meeste mensen naar de bioscoopzalen getrokken worden. Catching Fire ging begin november in première.

De vorige keer dat een film met een vrouwelijke hoofdrol op nummer één stond, was in 1965. Toen kwam The Sound of Music uit, met Julie Andrews in de hoofdrol. Een knappe prestatie dus van Jennifer Lawrence, die de hoofdrol speelt in Catching Fire.

NieuwsFilm

meest populair