American Hustle (2013)

Everyone Hustles To Survive

Maar liefst tien Oscarnominaties zorgen voor hoge verwachtingen. Kan American Hustle deze ook waarmaken?
play

7,6 details

  • 138 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

Het drama 'American Hustle' gaat over de zogenaamde Abscam-operatie van de FBI in de jaren '70, waarbij het doel was om een aantal Amerikaanse congresleden op heterdaad te betrappen.

Regie
David O. Russell
Cast
Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale, Jeremy Renner, Amy Adams, Michael Peña, Jack Huston, Saïd Taghmaoui, Shea Whigham, Alessandro Nivola, Louis C.K., Elisabeth Röhm, Paul Herman, Matthew Russell, Thomas Matthews, Matt Russell.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 251.171.807
Release
20.12.2013
Release NL
06.02.2014
Release DVD
24.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: David O. Russell | Cast: Christian Bale (Irving Rosenfeld), Bradley Cooper (Richie DiMaso), Amy Adams (Sydney Prosser), Jeremy Renner (Carmine Polito), Jennifer Lawrence (Rosalyn Rosenfeld), e.a. | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2013

Irving Rosenfeld en Sydney Prosser zijn een stel oplichters die goede zaken doen met hun duistere zaakjes. Tot ze op een dag in de val worden gelokt door FBI-agent Richie DiMaso. Richie biedt de oplichters een deal aan: ze kunnen hem helpen om grotere vissen te vangen, in ruil voor hun vrijheid. Voor Irving en Sydney zit er weinig anders op dan meegaan met Richies plan, maar al snel raken de drie verstrikt in een steeds grotere warboel van corrupte politici, maffiabazen, Arabische sjeiks, effectenhandelaren en bemoeizuchtige vrouwen.

David O. Russell is aan een tweede leven bezig. Ooit was hij de regisseur van Three Kings, Flirting with Disaster en I Heart Huckabees, eigenzinnige komedies die niet voor iedereen zijn weggelegd, maar in bepaalde kringen de hemel in worden geprezen. Tegenwoordig is hij veel bekender als regisseur van The Fighter en Silver Linings Playbook, uiterst succesvolle films die veel aandacht genereerden en Oscars opleverden voor Christian Bale, Melissa Leo en Jennifer Lawrence. Ook American Hustle heeft een hoop Oscarnominaties in de wacht gesleept. Tien stuks maar liefst en net als Silver Linings Playbook in alle acteercategorieën.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

American Hustle Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Leuke en intelligente film met prima verhaal en Christian Bale in vorm maar dan niet letterlijk want......"

Elizabethan

"...Geweldige acteurs, en wederom een geweldig spelende en aantrekkelijke Jennifer Lawrence..."

johnwayne

"...Goede intelligente film over oplichters die gedwongen worden voor de FBI te werken. Het is wel een f......"

American Hustle

acties