Finding Nemo (2003)

Come Fly With Me.

Nog altijd even charmant en ontroerend als tien jaar geleden. De 3D voegt alleen niet veel toe.
play

8,2 details

  • 100 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Australië
  • Verenigde Staten
100 Min Australië

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste korte termijn geheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Regie
Andrew Stanton
Lee Unkrich
Cast
Willem Dafoe, Geoffrey Rush, Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Allison Janney, Stephen Root, Andrew Stanton, Elizabeth Perkins, Bob Peterson, Brad Garrett, Austin Pendleton, Alexander Gould, Joe Ranft, Vicki Lewis, Nicholas Bird.
Budget
$ 94.000.000
Opbrengst
$ 864.625.978
Release
30.05.2003
Release NL
10.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Stanton en Lee Unkrich | Cast: Albert Brooks (Marlin), Ellen DeGeneres (Dory), Alexander Gould (Nemo), Willem Dafoe (Gill), Geoffrey Rush (Nigel), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2003

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Finding Nemo de meest succesvolle animatiefilm aller tijden werd. Dat record staat sinds 2010 op naam van Toy Story 3, maar wie weet hoe lang dat nog duurt. Het zou goed kunnen dat die eerste plek weer heroverd gaat worden, want Nemo is terug en nog altijd zo geestig en ontroerend als toen. En in 3D, hoewel dat weinig toevoegt.

Finding Nemo is niet de eerste animatiefilm die in 3D heruitgebracht wordt. Vorig jaar kreeg The Lion King een derde dimensie en op het programma staan nog Beauty and the Beast, Monsters, Inc. en The Little Mermaid. De boel wordt even met de computer aangepast en is weer klaar voor een nieuw succes. Noem het een goedkope en gemakzuchtige zet, maar geef de makers eens ongelijk. Het zijn een voor een topfilms die het verdienen om beleefd te worden door een nieuwe generatie kinderen. Dan kun je wel de dvd kopen, maar uiteindelijk gaat er niets boven de bioscoop.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Finding Nemo Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Bilbo

"...Voor een kinderfilm is deze film supermooi! Vooral de muziek geeft me kippenvel op veel momenten, he......"

JamesBond

"...Soms geven de Enorme vissen (In vergelijking met Marlin en Dorie), haaien etc. en het kilometers die......"

mhulsie

"...Leuke film, erg vermakelijk! Super grappen en een leuk verhaal!..."

Finding Nemo

acties