Duistere theorie over 'Finding Nemo' ruïneert de Pixar-film volledig

Duistere theorie over 'Finding Nemo' ruïneert de Pixar-film volledig

Zeg maar 'dag' tegen je jeugd...

De Disney-klassieker Finding Nemo uit 2003 heeft een legioen fans die ermee zijn opgegroeid, maar een nieuwe theorie heeft de hartverwarmende kinderfilm een iets donkerder randje gegeven.

Als je denkt dat je het aandurft om jouw jeugdherinneringen in twijfel te trekken, bekijk dan de video via deze link of lees hieronder de uitleg:

Verhaal
Even een terugblik: Finding Nemo gaat over een anemoonvis genaamd Marlin die wordt gescheiden van zijn jonge zoon Nemo.

Hij begint een avontuurlijke zoektocht om hem te vinden en krijgt daarbij hulp van de vergeetachtige blauwe vis Dory (stem: Ellen DeGeneres).

TikTok
Gebruiker Angela Freitag deelt nu echter dit duistere idee: "Luister goed, aan het begin van de film doodt een barracuda de hele familie, toch?"

"Als Marlin wakker wordt, stelt hij zich voor dat er nog maar één ei over is. Hij noemt zijn enige zoon Nemo wat in het Latijn NIEMAND betekent".

Maar het wordt nog vreemder: "Dus Nemo bestaat eigenlijk niet, de hele film gaat over Marlin die door de vijf stadia van verdriet gaat".

Vervolgens somt ze die op, met voorbeelden van Marlin zijn gedrag:
- [Ontkenning] Hij vindt het niet veilig dat zijn zoon naar school gaat.
- [Woede] Hij wordt boos als Nemo iets doet wat hij niet controleert.
- [Afdingen] Hij onderhandelt met een supervergeetachtige reismaat.
- [Wanhoop] Hij ziet hoe Nemo door de afvoer wordt gespoeld.
- [Acceptatie] Aan het eind laat hij Nemo los om te doen wat hij wil.


Verdrietige fanbase
Fans reageren wisselend. De ene wijst op het feit dat Nemo interactie heeft met andere personages, wat niet zou kunnen als hij niet bestond.

De ander maakt het allemaal nog wat erger door te stellen dat barracuda's geen anemoonvis eten. Dus heeft de moeder de familie opgegeten.

NieuwsFilm

meest populair