'Finding Nemo': Cruciale aanpassing transformeerde potentiële flop tot triomf

'Finding Nemo': Cruciale aanpassing transformeerde potentiële flop tot triomf

De verschillende flashbacks tijdens de film werden omgetoverd tot de openingsscène.

Pixar heeft al de nodige pareltjes geleverd, maar een van hun beste films in ongetwijfeld Finding Nemo. Toch had deze animatietopper er heel anders uit kunnen zien, aangezien ze moeite hadden met een belangrijk aspect van de film.

De film gaat over twee clownvissen, vader Marlin en zoon Nemo. Marlin is heel erg beschermend over Nemo, vanwege een trauma waardoor hij bijna zijn hele familie verloor, behalve Nemo. Wanneer Nemo onverwachts wordt weggehaald, gaat Marlin achter hem aan om hem te redden.

Flop?
Toen Finding Nemo af was, trof het Pixar-team zich om de film samen te bekijken. Toch was lang niet iedereen tevreden. Pixar-animator Jason Deamer deelde zijn ervaring: "We bekeken de film en verlieten allen de zaal zonder een woord te zeggen".

"Iedereen vroeg zich af: 'Wordt dit onze eerste slechte film?' We hadden moeite met alle flashback-scenes, waarin we meer te weten komen over de dood van Nemo's moeder". Gelukkig kwam Lee Unkrick, een andere beroemde Pixar-animator, met een oplossing.

Resultaat
Deamer vervolg: "Lee zei: "Laat mij eens even iets proberen". Lee pakte al deze diverse flashback-momenten en maakte hier het begin van de film van. Het is een klein detail en een minimale aanpassing, maar het zorgde voor een veel betere film".


Het resultaat mag er dan ook zijn. Niet alleen was Finding Nemo een gigantische box-office kraker, ook scoort deze overal fantastische punten, zoals een 8,2 op IMDb en zelfs een 99% op Rotten Tomatoes. Het is dan ook niet gek dat er een vervolg kwam, namelijk Finding Dory.

NieuwsFilm

meest populair