Deze dure sterrencocktail lijkt DE megaflop van 2022 te gaan worden

Deze dure sterrencocktail lijkt DE megaflop van 2022 te gaan worden

De opbrengst is ondermaats, héél erg ondermaats...

De misdaadcomedy Amsterdam werd opgezet om de volgende grote kaskraker van 2022 te worden, maar Deadline meldt dat het tegenovergestelde juist dreigt te gaan gebeuren.

Een cast bestaande uit Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Robert DeNiro, Rami Malek, Zoe Saldana, Michael Shannon, Mike Myers, Chris Rock, Anya Taylor-Joy en bekroond regisseur David O. Russel aan het roer, wat kon er misgaan?

Nou, heel wat blijkt nu. De film presteerde zeer slecht in diens eerste week aan de box-office, met $10 miljoen dollar wereldwijd. Berekend met het budget van $80 miljoen dollar plus de onvermijdelijke en waarschijnlijk ook niet zuinige marketingkosten, wordt voorspeld dat de betreffende studio dus een dikke $100 miljoen dollar verlies gaat lijden.

Sombere toekomst voor de industrie
De RT-score was al niet best met 33% van de critici en een iets betere 60% namens het publiek, maar vooral de concurrerende horrorprent Smile snoept heel wat kijkers weg naar andere bioscoopzalen.

Ook bestaat het risico dat de kans weer wat groter is geworden om originele projecten met een hoog budget niet langer te produceren...

NieuwsFilm

meest populair