Deze 10 topfilms (6-10) zijn in één enkel shot opgenomen zoals 'Birdman'!

Deze 10 topfilms (6-10) zijn in één enkel shot opgenomen zoals 'Birdman'!

Weer meerdere toppers!

Eergisteren verscheen de eerste helft van het lijstje '10 topfilms die zijn opgenomen in één enkel shot!' Mocht je deze gemist hebben, klink dan hier. Als je gewoon op zoek bent naar de tweede helft (6 t/m 10) lees dan verder!

6: Invasion
In 2017 bracht regisseur Shahram Mokri de drama/horrorfilm Invasion uit. De film gaat over een politieonderzoek, nadat er een moord is gepleegd in een stadium. De politie hebben een verdachte te pakken, maar de vrienden van de vermoorde persoon helpen niet echt mee wat het een lastige zaak maakt.

Uiteindelijk blijkt het sowieso niet zomaar een doorsnee zaak te zijn en wordt het verhaal alsmaar vreemder en intenser. Invasion werd in een enkel shot opgenomen en dit werkt bijzonder goed voor een horrorfilm.



7: Silent House
Silent House is eveneens een horrorfilm die bestaat uit 'een enkel' shot. De film vertelt het verhaal een jonge vrouw en haar vader, die terug gaan naar een oud huis van de familie om dit schoon te maken. Er wonen echter al mensen in en aangezien zij niet willen vertrekken worden zij behoorlijk agressief...

Deze film werd echter niet in een enkel shot opgenomen, maar zo geknipt en in elkaar gezet dat het er wel op lijkt. Silent House is een echte aanrader voor de horrorfanaten. Elizabeth Olsen zet hierin ook een van haar allerbeste rollen neer.



8: Blind Spot
Blind Spot volgt een vrouw, wier dochter een mentale ziekte heeft. De moeder doet haar best om haar dochter zo goed mogelijk te steunen, maar het meisje lijkt serieuzere problemen te hebben dan oorspronkelijk werd gedacht.

De film van Tuva Nuvotny is een ware achtbaanrit, aangezien de kijker nooit de moeder verlaat en het hele hartverscheurende en emotionele verhaal meemaakt. De 'one-shot' techniek zorgt er ook voor dat je het gevoel hebt alsof je erbij bent en een deel uitmaakt van de familie.



9: Birdman
Zeker een van de bekendste titels van de volledige lijst. De Mexicaanse regisseur Alejandro González Inárritu heeft al heel wat moois gemaakt, maar Birdman is misschien wel zijn indrukwekkendste werk.

De filmmaker zei het volgende over de film, die gaat over een ooit zo populaire acteur, die nu nog maar lastig aan de bak komt: "Ik wil de kijker plaatsen in deze werkelijkheid waaruit je niet kan ontsnappen. Net zoals het hoofdpersonage moet je deze drie lange dagen in de film 'doorstaan' en met hem meeleven". Het resultaat mag er zeker zijn, net zoals de weergaloze prestatie van Michael Keaton.



10: Russian Ark
Het historische drama Russian Ark volgt een man zonder naam in de Winter Palace in St. Petersburg. Hij zegt dat hij is gestorven in een vreselijk ongeluk en nu voor altijd spookt in het museum. Niet alleen krijgen we te horen over meerdere belangrijke historische figuren, de film is ook prachtig in elkaar gezet.

Dit is niet zo heel vreemd, aangezien de voorbereidingen voor de film maar liefst 4 jaar duurden. Alles moest dan ook perfect uitgekiend worden, aangezien de film in één lang shot van 96 minuten is gefilmd zonder een enkele pauze en dit allemaal terwijl de opnames door 33 kamers gaan, er maar liefst 2000 acteurs voorbij komen en drie verschillende orkesten!



NieuwsFilm

meest populair