Deze 10 topfilms (1-5) zijn in één enkel shot 'opgenomen' zoals '1917'!

Deze 10 topfilms (1-5) zijn in één enkel shot 'opgenomen' zoals '1917'!

Ken jij ze al allemaal?

De oorlogsfilm 1917 van regisseur Sam Mendes was een groot succes. De film wordt voornamelijk geprezen aangezien het lijkt alsof het gehele project in één lang shot is opgenomen. Als je hier een fan van bent moet je ook de 5 onderstaande films zien!

1. Rope

Een klassieker van de grote Alfred Hitchcock. In 1948 kwam hij met Rope, een film die terug in de dag lastig gemaakt kon worden, aangezien de 35 mm filmcamera's destijds niet langer konden filmen dan 10 minuten.

De 'cuts' van de film werden echter perfect verborgen door de meesterlijke Joseph A. Valentine en William V. Skall. Het resultaat mag er zijn, want Hitchcocks film waarin twee studenten iemand vermoorden en vervolgens het lichaam verstoppen blijft vandaag de dag nog steeds een spannend verhaal en een knap staaltje filmgeschiedenis.


2. Utøya

Utøya is een veel recentere film en stamt uit 2018. De film vertelt het tragische waargebeurde verhaal van het Noorweegse zomerkamp waarin een man zich voordoet als een politie agent om vervolgens 69 tieners te vermoorden.

Regisseur Erik Poppe ging ver voor de film. Zo interviewde hij de nodige mensen die het afgrijselijke tafereel wel hebben weten te overleven om dit zo realistisch mogelijk in beeld te kunnen brengen. De film duurt, precies zoals het in het echt is gebeurd, 72 minuten.


3. Victoria

Een andere recente film. Victoria werd in 2015 uitgebracht en gaat over een meisje dat met drie mannen een bank besluit te beroven, maar dit loopt niet zo makkelijk als gepland. De meer dan 2 uur lange film werd opgenomen in een bank, verschillende nachtclubs en op meer locaties en dat allemaal in één enkele nacht in Berlijn, tussen 4h30 en 7h.

Dit deden regisseur Sebastian Schipper en co. in totaal drie keer, zodat de filmmaker uiteindelijk zijn favoriete versie kon uitkiezen. De beste van de drie is degene die wij te zien kregen.


4. Son of Saul

Son of Saul is het hartverscheurende verhaal van Saul Ausländer, een Hongaarse Jood die gevangen wordt gehouden in Auschwitz in 1944. Hij wordt gedwongen de lichamen van de overleden Joden op te ruimen om zelf in leven te blijven. Ondanks het feit dat het een lastige film is om te kijken, komt het zo dicht bij de waarheid als mogelijk.

Gedurende 107 minuten probeert Saul zijn zoon te begraven op de Joodse manier, maar dit mag natuurlijk niet. Of hij erin slaagt? Daarvoor moet je de film kijken, maar de moeite waard is hij zeker. Niet voor niks is Son of Saul de eerste Hongaarse film die de Oscar voor Best Foreign Language won.


5. 1917

Hoewel 1917 in het begin genoemd wordt, verdient ook deze meesterlijke film wel zijn eigen plekje. In 2019 kwam regisseur Mendes met de ongelofelijke oorlogsfilm, die twee soldaten volgt op een bijna onmogelijke missie. De Duitsers lokken de Engelse soldaten in de val, maar dit kan voorkomen worden als de twee soldaten hier een stokje voor steken. Ze moeten echter snel zijn, aangezien de tijd dringt.

De legendarische cinematograaf Roger Deakins zet met 1917 een van zijn beste werken neer. Niet zo heel gek dus, dat hij zijn tweede Oscar won voor dit meesterwerk.


Morgen verschijnt het lijstje van plek 6 t/m 10!

NieuwsFilm

meest populair