Brendan Fraser weer wat dichter bij Oscar voor glansrol in 'The Whale'

Brendan Fraser weer wat dichter bij Oscar voor glansrol in 'The Whale'

Het kan een van de beste comebacks aller tijden worden!

Brendan Fraser was eind jaren negentig, begin 2000 een grote naam in Hollywood. Zo was de acteur te zien in o.a. The Mummy-films en de Oscar bekroonde Crash, maar helaas was het een lange tijd stil. Nu is Fraser echt wel terug dankzij The Whale. De kans is ook groot dat hij hiervoor genomineerd gaat worden voor een van de prestigieuze, felbegeerde gouden beeldjes.

Fraser 'verdween' namelijk lange tijd uit Hollywood. De voornaamste reden is dat de acteur in 2003 seksueel werd misbruikt door Philip Berk, destijds President van The Hollywood Foreign Press Association. Toen de acteur zijn verhaal deelde met de wereld, kreeg hij geen hulp, maar werd het hem juist bijzonder lastig gemaakt in de filmindustrie.

Meer
Daar bleef het helaas niet bij. Ook zijn moeder overleed en Fraser kreeg gezondheidsproblemen, waardoor hij leed aan een zware vorm van depressie. Maar nu, vele jaren later, keert hij eindelijk terug en dit is zeer succesvol!

Tijdens het Venice Film Festival kreeg The Whale al een behoorlijk lange staande ovatie en dat was niet anders op het New York Film Festival. De beelden werden online gezet en zijn hieronder te zien.



Oscar?
Vele filmcritici zien hem als dé grote kanshebber voor de Oscar voor beste acteur, al zal het niet makkelijk zijn om te gaan winnen. Fraser zal het naar alle waarschijnlijkheid op moeten nemen tegen andere grote namen zoals Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Gabriel LaBelle (The Fabelmans) en Austin Butler (Elvis).

Misschien heeft Fraser wel een kleine voorsprong, aangezien de Academy graag acteurs ziet 'transformeren' voor een rol en bereid zijn fysiek ver te gaan. Denk bijvoorbeeld maar aan Matthew McConaughay (Dallas Buyers Club), Charlize Theron (Monster) en Joaquin Phoenix (Joker). Fraser kent natuurlijk ook een ongelofelijke comeback, dus wie weet gaat hij wel winnen!

NieuwsFilm

meest populair