Op deze manier eindigt de 43 jarige 'Halloween'-filmreeks definitief

Op deze manier eindigt de 43 jarige 'Halloween'-filmreeks definitief

Michael Myers is klaar met moorden

In de twee delen die voor Halloween Ends verschenen, dachten de bewoners van Haddonfield eindelijk klaar te zijn met de seriemoordenaar Michael Myers die al sinds 1978 bezig is met de stad terroriseren. Tot hun spijt keert hij nog een keer terug.

Let op: SPOILERS

Laurie Strode (Jamie-Lee Curtis) was in het eerste deel de enige die ontkwam aan Michael Myers en in alle andere delen bleef hij haar achtervolgen om haar alsnog te vermoorden (wat tot nu toe nog steeds niet gelukt is).

Plot van de laatste Halloween film
In de horrorfilm Halloween Kills waren de inwoners vergeten om te checken of Michael Myers daadwerkelijk dood was en door die fout keert hij terug in Halloween Ends. Deze film speelt zich 4 jaar later af dan het vorige deel.

Laurie Strode probeert haar leven intussen weer op te pakken bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak), totdat Corey, een jonge oppasser, per ongeluk zijn oppaskind vermoord. Dit brengt hem oog in oog met Michael Myers. Om het nog ingewikkelder te maken, date Corey ook nog is Laurie's kleindochter.

Laurie Strode is ervan overtuigd dat Corey een moordenaar kan zijn en houdt hem in de gaten. Door Corey krijgt Michael Myers weer de smaak te pakken en wilt zijn onafgemaakte zaken afhandelen: Laurie vermoorden.

Einde van Michael Myers
Michael Myers wordt vermoord door Laurie Strode die zijn polsen door snijdt en hem uitlaat bloeden. De politie neemt zijn lichaam dan mee, maar Laurie heeft nog steeds zijn masker en wie weet wat daar nog mee gaat gebeuren.

De film eindigt dus opnieuw met Michael Myers die dood is, maar met Halloween weet je het nooit of dat zo blijft. Michael Myers is vaker uit de "dood" opgestaan en het zou kunnen dat dit nog een keer gebeurt.



NieuwsFilm

meest populair