De regisseur van deze iconische film wil de volgende James Bond-film maken

De regisseur van deze iconische film wil de volgende James Bond-film maken

'Oldboy'-filmmaker Park Chan-Wook wil aan de slag met 007.

In 2003 wist regisseur Park Chan-Wook hoge ogen te gooien met Oldboy. Zijn film werd ijzersterk onthaald. Hollywood kwam precies 10 jaar later met een Amerikaanse remake met o.a. Josh Brolin. Nu wil Chan-Wook zelf een mega-blockbuster maken.

De filmmaker heeft namelijk zijn zinnen gezet op de James Bond-franchise. Natuurlijk azen meerdere regisseurs op dit droomproject, maar Chan-Wook denkt dat hij een goede kans maakt, nu dat de wereldberoemde franchise opnieuw 'uitgevonden' moet worden.

Idee
Daniel Craig was namelijk een allerlaatste keer te zien als James Bond in No Time to Die. Nu moet studio MGM dus niet alleen op zoek naar een nieuwe 007, maar ook naar een nieuwe regisseur. Chan-Wook laat nu weten geïnteresseerd te zijn.

Tijdens een recent interview werd de regisseur gevraagd of hij een Bond-film zou willen maken. Zijn reactie was duidelijk: "Dat zou echt heel leuk zijn. Misschien geloven jullie mij niet wanneer ik dit zeg, maar het hele Bond-universum heeft mij altijd enorm geïnspireerd. Bond is dé reden waarom ik films ben gaan maken".

Inspiratie
Zo vervolgt Chan-Wook: "Toen ik nog op school zat zag ik Roger Moore's 'Moonraker'. Ik was helemaal weg van die film en bedacht allerlei verschillende verhalen die Bond zou kunnen meemaken. Destijds was het ook erg lastig om Korea te verlaten. We mochten niet zomaar overal naartoe reizen, maar dankzij Bond kon ik dat 'toch doen'."

"Ik bedacht namelijk allerlei verhalen, waar Bond naartoe zou kunnen reizen om allerlei knettergekke avonturen te beleven. Ik bedacht wapens, gadgets, allerlei dingen die je aan 007 kan koppelen. Ik had echt veel ideeën. Ik ging zelfs zo ver dat ik wist hoe ik het zou willen filmen, welke bewegingen de camera zou moeten maken, etc. Bond was mijn allereerste storyboard".

De perfecte kandidaat?
Hoewel Chan-Wook niet altijd films heeft gemaakt die lijken op de avonturen van Bond, is hij dus wel duidelijk geïnspireerd. Ondanks het feit dat Moonraker niet bij de beste Bond-films hoort en ook Roger Moore door de nodige fans wordt gezien als een van de mindere 007s, heeft Chan-Wook wel een stijl die zich goed leent voor de wereldberoemde franchise.

De regisseur staat namelijk bekend om zijn donkere humor en maakt graag psychologische thrillers. Bovendien houdt Chan-Wook van keiharde maar realistische actiescenes. Denk bijvoorbeeld maar aan de iconische Oldboy-scène in de hal. Dit moment in de film is nog steeds een inspiratie voor vele films en series (zoals in het eerste seizoen van Daredevil).

NieuwsFilm

meest populair