Er is nu al een zeer veelbelovende update rondom 'Avatar 4'

Het project vordert bijzonder goed!

Wouter Drummen 17 oktober 2022 14:41 in Algemeen
James Cameron wist in 2009 hoge ogen te gooien met Avatar. Het is nog steeds dé film die het meeste opbracht aan de wereldwijde box-office (een ongelofelijke 2,8 miljard dollar!) maar het duurt behoorlijk lang voordat het vervolg uitkomt. Gelukkig lijkt het erop dat de toekomstige delen wel snel te zien zullen zijn!

Het vervolg, genaamd The Way of Water, komt eind dit jaar eindelijk uit. Tussen het origineel en de sequel zit dus maar liefst zo'n 13 jaar. Cameron wil echter maar liefst 5 films maken, dus het is onmogelijk dat we elke keer weer zoveel jaar zullen moeten wachten op een nieuw hoofdstuk. Gelukkig lijkt dit ook niet het geval te zijn!

Avatar 4
Natuurlijk komt eerst het derde deel, maar nu is er een veelbelovende update over Avatar 4. Dit deel zal in december 2026 in de bioscopen draaien, maar de opnames zijn al lang begonnen. Producer Jon Landau liet zich erover uit en volgens hem zijn ze al erg ver!

Filmwebsite Variety wist namelijk een rapport te bemachtigen waarin staat dat de eerste helft al volledig is gefilmd. Ondanks het feit dat ze nog niet aan het tweede deel van Avatar 4 begonnen zijn, weten ze wel waar ze naartoe willen, dus ook dit zal snel gaan.

Vertraging
Heel erg gek is dit niet. Cameron liet namelijk weten de overige vier delen allemaal achter elkaar op te nemen. Normaal gesproken zou The Way of Water al vorig jaar uitgekomen zijn, en zou de vijfde en laatste film in 2025 te zien zijn, maar vanwege corona liepen Cameron en co. behoorlijk wat vertraging op.

De opnames van het vierde deel begonnen echter al in 2017. Cameron wilde namelijk al de nodige scenes opnemen met kindacteurs, maar het vierde deel zal een tijdsprong maken van maar liefst 6 jaar. Op deze manier heeft hij dus al de eerste scènes op kunnen nemen met de jonge acteurs die nu, 6 jaar later, terugkeren voor de overige opnames van Avatar 4.

NieuwsFilm