'Halloween Ends' grootste kritiekpunt is belangrijker dan je denkt

'Halloween Ends' grootste kritiekpunt is belangrijker dan je denkt

Dit is waarom 'Halloween Ends' de focus van de personages verschuift.

*Dit bericht kan mogelijk spoilers bevatten

Halloween Ends heeft nogal verdeelde reacties, veel vonden de focus op het nieuwe personage Corey Cunningham maar niets. Maar, deze verschuiving in focus heeft wel een belangrijke reden.

De laatste strijd tussen Laurie Strode en Michael Myers, hetgeen waar de fans het meest naar uitkeken, vond eigenlijk alleen in de laatste helft van de film plaats. De rest van de film is vooral gevuld met Cunningham.

Focus op de stad
"Ik wilde een nieuw perspectief van Michael en Laurie, en ik wilde een nieuw personage brengen om een centrale verkenning van de stad te zijn. We hadden het verhaal van een stalker gezien, en we hadden veel gezien van de manieren waarop het trauma Laurie had beïnvloed, maar ik wilde echt zien hoe dat de stad beïnvloedde." Dit vertelde David Gordon Green aan EW.

"Met een nieuw personage, Corey Cunningham, ontdekken we eerst zijn eigen trauma in onze opening, en dan hoe dat hem beïnvloedt, en dan hoe een ontmoeting met ons reeds gevestigde kwaad een soort besmettelijk iets kan worden".

Meer dan de strijd
De film gaat dus veel verder dan alleen een gevecht tussen Laurie en Michael en biedt een bredere blik op de trauma van de stad. Het einde van de Michael en Laurie saga is nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair