Recensie 'The Goldfinch' - Vandaag op TV

Recensie 'The Goldfinch' - Vandaag op TV

De dramafilm met Nicole Kidman en Jeffrey Wright.

Vanavond wordt de film The Goldfinch van John Crowley, bekend van Brooklyn en Boy A. Het drama heeft rollen voor onder meer Nicole Kidman, Jeffrey Wright, Ansel Elgort, Luke Wilson, Sarah Paulson, Finn Wolfhard en Aneurin Barnard.

Je kijkt The Goldfinch vanavond op SBS9 om 22.20 uur. Naar verwachting is de 149 minuten durende film om 01.15 afgelopen.


Alle andere films die vandaag op TV te zien zijn, vind je hier op de pagina Films op TV van FilmTotaal.

Waar gaat de film over? Theodore "Theo" Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.

Recensie: The Goldfinch (2019) door Thierry Verhoeven

Dat The Goldfinch is gebaseerd op een vuistdikke roman merk je aan alles. De tweeënhalf uur durende film speelt zich af in twee tijdlijnen, bevat volop personages, behandelt diverse thema's en strooit rijkelijk met subplots. En zoals wel vaker met verfilmingen van dergelijke literatuur komt het allemaal niet of nauwelijks uit de verf.

Of nou ja, sommige elementen of scènes werken best aardig, maar The Goldfinch wordt uiteindelijk nooit meer dan de som der delen. Zo blijkt maar weer eens dat lijvige boeken zelden tot boeiende films kunnen worden bewerkt, tenzij je als filmmaker bereid bent grote delen weg te snoeien. Die bereidheid was hier waarschijnlijk ver te zoeken. Lees verder...



NieuwsFilm

meest populair