Wordt de peperdure superheldenfilm 'Black Adam' wel een financieel succes?

Wordt de peperdure superheldenfilm 'Black Adam' wel een financieel succes?

De cijfers vallen tot nu toe tegen, maar komt het nog goed?

DC bracht recentelijk de superheldenfilm Black Adam uit, waarin Dwayne 'The Rock' Johnson de hoofdrol voor zijn rekening neemt. De verwachtingen van de nieuwe DC-blockbuster waren hoog, maar kan de film deze ook wel waar maken?

Black Adam openende de eerste paar dagen sterk, waardoor er werd gedacht dat de film deze maand zo'n 65 à 70 miljoen dollar op zou gaan halen. Echter vallen de cijfers nu tegen. Er wordt nu verwacht dat de blockbuster nog maar 60 miljoen dollar gaat ophalen. Een aanzienlijk verschil dus.

Hoe dan
Het lijkt er helaas toch op dat de film het niet zo goed doet als verwacht en gehoopt. Black Adam werd maar lauwtjes onthaald en staat op Rotten Tomatoes bijvoorbeeld maar op een 53% score en is dus 'rotten'. Voornamelijk hierdoor laten sommige mensen de film links liggen.

De marketingcampagne voor de blockbuster was wel erg sterk. Warner Bros. kondigde Black Adam al twee jaar geleden aan en sindsdien maakten de studio en Johnson behoorlijk veel reclame. De voormalige worstelaar is ook een van de bekendste mensen in de filmindustrie en trekt dus toch veel mensen naar de bioscoop.

Vervolg
De vraag is hoe het nu verder gaat. De verwachtingen zijn dan de film het buiten Amerika wel tamelijk sterk zal presteren. Er wordt dan ook verwacht dat Black Adam in totaal zo'n 125 à 135 miljoen dollar zal ophalen. De film kost wel 200 miljoen dollar om te maken, dus er moet nog héél wat gaan verdienen om geen verlies te lijden.

NieuwsFilm

meest populair