Sterk ontvangen 'Mid90s' vanavond te zien op NPO3

Sterk ontvangen 'Mid90s' vanavond te zien op NPO3

Dit moet je weten over de film van Jonah Hill.

Vanavond komt de film Mid90s van regisseur / acteur Jonah Hill op televisie. De dramakomedie heeft rollen voor onder meer Katherine Waterston, Lucas Hedges, Jerrod Carmichael, Sunny Suljic, Alexa Demie, Cici Lau en Jax Malcolm.

Je kijkt Mid90s vanavond op NPO3 om 22.20 uur. Naar verwachting is de 85 minuten durende film om 23.45 afgelopen.


Alle andere films die vandaag op TV te zien zijn, vind je hier op de pagina Films op TV van FilmTotaal.

Waar gaat de film over? Stevie is een 13-jarig jongetje dat in de jaren 90 van Los Angeles opgroeit. Hij verkeert in een lastige thuissituatie - zijn alleenstaande moeder werkt zich te pletter en zijn oudere broer mishandelt hem. Daarnaast lijkt hij op school genegeerd te worden door zijn rijkere klasgenoten.

Tijdens de zomervakantie sluit hij vriendschap met een groep nieuwe vrienden die hij bij een skateshop leert kennen. Daaropvolgend worden hem allerlei harde lessen geleerd over voorrecht, rassen en sociale klasse.

Recensie: Mid90s (2018) door Frank Stol

Mid90s roept vaak herinneringen op aan het in 1995 verschenen Kids van regisseur Larry Clark, aangezien dat jarennegentigdrama ook over chillende, zuipende, seksende en skateboardende tieners gaat. Om die reden verwacht je tegen het einde misschien een emotionele mokerslag, maar die blijft uit in Jonah Hills film.

De belangrijke thema's uit het tienerleven - acceptatie en vriendschap - worden keurig aangestipt en uitgewerkt, maar stiekem had de film wel baat gehad bij een rauwer einde. Desalniettemin verdient deze film een kijkbeurt in de bioscoop, ook als je niet in de jaren negentig bent opgegroeid. Lees verder...



NieuwsFilm

meest populair