Mid90s (2018)

Fall. Get back up.

Jonah Hills regiedebuut is een nostalgisch coming-of-agedrama, waarin chillen, zuipen en skateboarden de regel is.
play

7,0 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Stevie is een 13-jarig jongetje dat in de jaren 90 van Los Angeles opgroeit. Hij verkeert in een lastige thuissituatie - zijn alleenstaande moeder werkt zich te pletter en zijn oudere broer mishandelt hem. Daarnaast lijkt hij op school genegeerd te worden door zijn rijkere klasgenoten. Tijdens de zomervakantie sluit hij vriendschap met een groep nieuwe vrienden die hij bij een skateshop leert kennen. Daaropvolgend worden hem allerlei harde lessen geleerd over voorrecht, rassen en sociale klasse.

Regie
Jonah Hill
Cast
Katherine Waterston, Lucas Hedges, Jerrod Carmichael, Alexa Demie, Sunny Suljic, Cici Lau, Jax Malcolm, Na-kel Smith, Lauren B. Mosley, Ryder McLaughlin, Stephane Nicoli, Liana Perlich, Kasey Elise, Aramis Hudson, Margaret Newborn, Nicholas Edmunds, Zachary Read, Di Vinci SanTana.
Release
09.09.2018
Release NL
21.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonah Hill | Cast: Sunny Suljic (Stevie/Sunburn), Lucas Hedges (Ian), Olan Prenatt (Fuckshit), Na-Kel Smith (Ray), Ryder McLaughlin (Fourth Grade), Gio Galicia (Ruben), Katherine Waterston (Dabney), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2018

Als Jonah Hill besluit om zijn naam aan een productie te verbinden, dan weet je dat het lachen, gieren en brullen zal worden. De vijfendertigjarige acteur werd bij het grote publiek voornamelijk bekend door zijn puberale vertolkingen in Superbad, Knocked Up en Get Him to the Greek. Dat zijn stuk voor stuk films waarin hij zijn talent voor komische timing uitstekend wist te etaleren. Inmiddels is Hill zijn geluk in Hollywood ook √°chter de camera's aan het beproeven. Mid90s markeert zijn debuut als speelfilmregisseur en is een meteen een schot in de roos.

Centraal staat de dertienjarige Stevie (die later de bijnaam 'Sunburn' krijgt), een typische jongen uit de nineties: hij drinkt liters frisdrank, is niet bij zijn Nintendo weg te slaan en wil heel graag leren skateboarden. Tijdens de zomermaanden verveelt hij zich stierlijk en krijgt hij om de haverklap een pak rammel van zijn oudere broer. Daarom besluit hij op een dag naar buiten te gaan om vrienden te maken. Binnen een mum van tijd stuit hij op een groep jongeren, die dagelijks in en rondom een lokale skateshop chillen. Hoewel Stevie veruit de jongste in het gezelschap is, weet hij langzaam maar zeker het respect van de hangjongeren te winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Mid90s Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mid90s

acties