Kevin Spacey wint zijn rechtszaak; keert hij nu ook terug?

Kevin Spacey wint zijn rechtszaak; keert hij nu ook terug?

De acteur werd niet schuldig bevonden, maar er lopen nog andere rechtszaken.

Johnny Depp kwam eigenlijk zo goed als niet meer aan de bak toen zijn ex-vrouw en Aquaman-actrice Amber Heard hem aanklaagde voor huiselijk geweld. De Pirates of the Caribbean-acteur won de rechtszaak en krijgt nu weer het nodige werk aangeboden. Zou Kevin Spacey hetzelfde kunnen overkomen?

Spacey werd namelijk ook flink aangepakt sinds het #MeToo-gebeuren. De met een Oscar bekroonde acteur werd aangeklaagd door Anthony Rapp, die beweerde dat Spacey hem vele jaren geleden had geprobeerd te verkrachten. Een rechtszaak was dan ook gaande, maar na de nodige weken in de rechtszaal te hebben doorgebracht, won Spacey.

Wat nu
Toen de acteur werd aangeklaagd, was hij niet meer welkom in Hollywood. Zo werd hij volledig uit de uiterst populaire Netflix-serie House of Cards geschreven en werd hij ook uit de film All the Money in the World geknipt en werden zijn scènes opnieuw opgenomen door Christopher Plummer.

Spacey heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig was en is, maar natuurlijk moest de acteur toch voor het gerecht verschijnen. Na drie weken vond de rechter dat er niet genoeg bewijs was tegen Spacey. Zo zou Rapps team niet hebben kunnen bewijzen dat Spacey daadwerkelijk had geprobeerd Rapp aan te randen in 1986, waardoor Spacey nu weer op vrije voeten is.

Carrière
Hier blijft het echter niet bij. Ondanks het feit dat dit een grote overwinning is voor Spacey en zijn team, zijn er nog maar liefst vier andere rechtszaken tegen de acteur aangespannen. Rapp deelde zijn verhaal in 2017, maar daarna volgden namelijk nog heel wat andere mensen met soortgelijke verhalen.

Zo zou Spacey drie mannen seksueel hebben aangerand toen hij de artistieke directeur was van het Old Vic theater in Londen. Ook wil het bedrijf/studio MRC 31 miljoen dollar van Spacey krijgen, omdat hij zijn House of Cards-contract niet heeft kunnen uitdienen.

Toch krijgt de acteur langzaam maar zeker weer wat kleine rolletjes aangeboden. Zo wist hij een rol te bemachtigen in Franco Nero's The Man Who Drew God en zal hij ook te zien zijn in 1242 - Gateway To The West, een tamelijk groot project. De vraag is natuurlijk of hij zijn glansrijke carrière echt weer kan oppakken.

NieuwsFilm

meest populair