Tim Burton over waarom hij nooit een Marvel-film maakt

Tim Burton over waarom hij nooit een Marvel-film maakt

Tim Burton heeft niets met het multiverse.

Vandaag las je op FilmTotaal mogelijk al waarom regisseur Tim Burton nooit meer een film zal maken voor Disney. Hieronder lees je waarom hij nooit een film in het Marvel Cinematic Universe zal regisseren.

De regisseur van films als Edward Scissorhands, Batman, Planet of the Apes en Alice in Wonderland sprak kort met Deadline over zijn beweegreden om nooit een Marvel-film te maken.

Geen film in een multi-universum
"Het is erg gehomogeniseerd geworden, erg geconsolideerd. Er is minder ruimte voor verschillende soorten dingen," vertelde hij aan Deadline voordat hij zei dat hij op dit moment nooit een Marvel-film zou maken. "Ik kan maar met één universum omgaan, ik kan niet met een multi-universum omgaan."

Burton regisseerde jaren geleden twee films voor Warner Bros., namelijk Batman (1989) en Batman Begins (1992). Later zou hij ook nog een Superman-film regisseren, maar die werd gecanceld. Die film zou Superman Lives heten en had Nicolas Cage als Clark Kent.

Burton regisseerde sinds Dumbo (2019) geen film meer en op dit moment staan er voor Burton ook geen films in de planning om te regisseren.

NieuwsFilm

meest populair