'Quentin Tarantino heeft 'Django Unchained' gestolen van Kanye West'

'Quentin Tarantino heeft 'Django Unchained' gestolen van Kanye West'

Kanye West weet het zeker.

In 2012 was de film Django Unchained een groot succes voor regisseur Quentin Tarantino en onder meer acteur Jamie Foxx. Nu meldt zanger/rapper Kanye West dat het duo het idee van hem heeft gestolen.

Dit laat West tijdens een interview met Piers Morgan weten. Hij zou een soortgelijk verhaal hebben gepitcht aan Foxx voor de videoclip voor Gold Digger, het nummer dat ze in 2005 samen maakten.

Django Unchained idee van Ye
"Tarantino kan een film schrijven over slavernij. Maar eigenlijk hebben hij en Jamie het idee van mij gekregen," zei West alias Ye in gesprek met Morgan.

"Ik heb het idee voor Django aan Jamie en Quentin Tarantino voor de video voor Gold Digger. En toen heeft Tarantino er een film van gemaakt," vervolgde de ster met een bepaalde mate van grootheidswaanzin en bekend staat om allerlei vreemde uitspraken.

In Tarantino's Django Unchained reist de bevrijde slaaf Django (Foxx) samen met een Duitse premiejager (Christoph Waltz) door Amerika om Django's vrouw (Kerry Washington) te bevrijden uit de handen van een sadistische plantage-eigenaar, gespeeld door Leonardo DiCaprio.

Tarantino gebruikte naar verluidt de Italiaanse spaghettiwestern Django uit 1966 van regisseur Sergio Corbucci als voornaamste inspiratiebron.



NieuwsFilm

meest populair