'Halloween Ends' gaat door een behoorlijke ondergrens

'Halloween Ends' gaat door een behoorlijke ondergrens

De afronding van de moderne trilogie zakt bizar weg in opbrengst

De box office-cijfers van Halloween Ends waren ondanks de zwakke ontvangst nog best redelijk te noemen. Dit weekend zal de film echter compleet wegzakken in de box office top 10, aangezien de opbrengst naar verluidt met 80 procent zal dalen.

Dit meldt Variety. De website wierp een blik op de verwachte Noord-Amerikaanse box office-cijfers van dit weekend en de voorspelling voor Halloween Ends ziet er dus niet goed uit.

Er zou een daling van 80 procent zijn ten opzichte van het premièreweekend van verleden week, mogelijk zelfs meer. De eerste film zag nog een zeer acceptabele terugval van 58 procent, deel twee daalde met 71 procent in omzet.

Flinke financiële klap voor Halloween Ends
Ends van regisseur David Gordon Green opende afgelopen week met $40,1 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's en staat op dit moment op zo'n $67,4 miljoen wereldwijd. Halloween uit 2018 kwam uiteindelijk uit op $255,6 miljoen wereldwijd. Die score is overduidelijk onhaalbaar.

Met een terugval van minimaal 80 procent lijkt Ends nu uit te gaan komen op zo'n $5 miljoen in het tweede weekend. Het eerste deel kwam in het tweede weekend uit op $31,4 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair