Doodsoorzaak 'Harry Potter'-acteur Robbie Coltrane bekend

Een week na overlijden komen er details naar buiten

De filmwereld werd vorige week geschokt met het overlijdensbericht van acteur Robbie Coltrane, bekend van de 'Harry Potter'-filmreeks. Er waren nog geen oorzaken of omstandigheden bekend, tot en met nu.

Volgens verschillende Britse tabloids is de acteur van het geliefde personage 'Hagrid' overleden aan het ernstig falen van verschillende organen, bloedvergiftiging en een luchtwegen-infectie. Coltrane was overigens ook een type 2-diabetes patiënt met een obesitas diagnose.

De 'Harry Potter'-Cast reageert
Coltrane, die sinds de eerste film Harry Potter and the Sorcerer's Stone een vaste rol had in de filmreeks, was erg geliefd op en buiten de filmset.
Rupert Grint, die een van de hoofdrolpersonages vertolkt, plaatst een post op Instagram ter ere van zijn collega.

"Ik ben kapot van het nieuws dat Robbie er niet meer is. Ik zal nooit de geur van sigaren en baardlijm vergeten. Niemand kon de rol van Hagrid beter spelen als hij", aldus Grint.



Daniel Radcliffe
Ook hoofdrolspeler Daniel Radcliffe uit zijn verdriet in een statement, de acteur is van jongs af aan erg gesteld geweest op Coltrane en is dankbaar dat hij met hem heeft mogen samenwerken.

"Robbie was een van de grappigste mensen die ik ooit heb ontmoet [...] Ik ben erg blij dat ik met hem heb mogen samenwerken en erg verdrietig dat hij er niet meer is. Hij was een geweldige acteur en een goed mens", zegt Radcliffe.

Robbie Coltrane is 72 jaar oud geworden.

NieuwsFilm

meest populair