Madonna trok vaak haar kleren uit voor het succes van anderen

Madonna trok vaak haar kleren uit voor het succes van anderen

Volgens de zangeres heeft zij de weg vrijgemaakt voor nieuwe generaties vrouwelijke artiesten.

Madonna meent dat zij de weg vrij heeft gemaakt voor andere vrouwelijke artiesten om hun seksualiteit te uiten in hun werk. De zangeres gelooft niet dat sterren als Miley Cyrus en Cardi B hadden kunnen doen wat ze doen zonder haar album Erotica en boek Sex.

Op Instagram heeft Madonna een persoonlijk bericht geschreven over de manier waarop ze haar seksualiteit heeft benut in haar carrière. Ze deed dat omdat het precies dertig jaar geleden is dat haar boek Sex verscheen.

"Dertig jaar geleden bracht ik een boek uit waarin ik naakt poseerde. Ook bevatte het foto's van mannen die elkaar zoenden, vrouwen die elkaar zoenden en van mij die iedereen zoende. Ik schreef ook op een ironische manier over mijn seksuele fantasieën en mijn visie op seksualiteit", begint de 64-jarige superster.

Volgens Madonna ontketende haar boek een heftige discussie en kreeg ze destijds veel negatieve reacties erop.

"Ik werd alsmaar geïnterviewd door bekrompen mensen die me belachelijk wilden maken voor het feit dat ik me als vrouw uitsprak over mijn seksualiteit", vertelt ze. "Ik ben destijds werkelijk voor alles en nog wat uitgemaakt".

Revolutie ontketend
Madonna is ervan overtuigd dat haar werk een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de acceptatie van het onderwerp. De Hung Up-zangeres meent ook dat ze hoogstpersoonlijk de weg heeft vrijgemaakt voor nieuwe generaties vrouwelijke artiesten die ook hun seksualiteit promoten in hun werk.

Als voorbeeld noemt ze onder meer Miley Cyrus met haar sloopkogel en Cardi B met haar nummer WAP (de betekenis van deze afkorting mag je zelf opzoeken, mocht je er nog niet mee bekend zijn).

NieuwsFilm

meest populair