Deze oorlogsfilm veroverde 8 jaar geleden de bioscopen

Deze oorlogsfilm veroverde 8 jaar geleden de bioscopen

Met Brad Pitt en meer sterren.

De bioscopen zitten ondertussen weer lekker vol en de nodige films weten prima box office-resultaten neer te zetten. Dat was de afgelopen twee jaar wel anders. In de jaren voor corona ging het overigens nog een stuk beter.

Even geleden keken we tien jaar terug in de tijd en nu werpen we een blik op de toonaangevende Noord-Amerikaanse box office top 10 van acht jaar terug. Dan zien we dat de oorlogsfilms Fury zijn premièreweekend beleefde met $23,7 miljoen.

De film van regisseur David Ayer (End of Watch, Suicide Squad) werd goed ontvangen met 76% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

"Over het algemeen is Fury een goed geacteerde, rauwe weergave van de verschrikkingen van de oorlog met visuele vechtscènes, maar voldoet uiteindelijk niet helemaal aan zijn grotere ambities," luidt de critics consensus.

Fury met Brad Pitt en Shia LaBeouf
In de oorlogsfilm zie je rollen van onder meer Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal, Jason Isaacs en Scott Eastwood. Met een budget van zo'n 68-80 miljoen dollar werd er zo'n 212 miljoen dollar opgehaald.

Je vindt Fury nu hier op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair