Professor Stronk haalt uit naar 'saaie Harry Potter'-films

Professor Stronk haalt uit naar 'saaie Harry Potter'-films

Ook kreeg ze 'niet genoeg betaald'.

Het is een droom voor velen om in een Harry Potter-film te mogen spelen, maar toch blikt Miriam Margolyes niet alleen maar met plezier terug op de franchise. De actrice kroop in de huid van Professor Stronk (in het Engels Strout). Hoewel het gaat om een bijrol, vindt ze dat ze te weinig betaald kreeg.

Ondanks het feit dat de actrice maar in twee films te zien is, namelijk Harry Potter and the Chamber of Secrets en Harry Potter and the Deathly Hallows, vindt Margolyes dat ze meer had moeten krijgen dan de destijds 60.000 pond (ongeveer 69.000 euro). Ze laat zich er nu over uit tijdens een interview met The Daily Mail.

Mopperen
Menig persoon zal dit waarschijnlijk zien als een mooi salaris, maar daar is zij het zelf niet echt mee eens: "Ik ben er nu niet meer echt rouwig om, want de films hebben mij beroemd gemaakt. Toch zal ik niet ontkennen dat ik er destijds wel een paar keer om heb gemopperd... Sommige acteurs kregen miljoenen. Zij verdienden het, maar mijn personage blijkbaar niet."

Margolyes is zelfs nu dus nog een beetje zuur, maar zoals ze zelf ook al aangeeft, was ze plotsklaps een bekende filmster. Zo vervolgt ze: "Ik had nooit verwacht zo beroemd te worden. Mensen begonnen mij op straat te volgen, in de hoop op een foto met Professor Stronk".

Harry Potter
Toch kan ze het niet laten om nog even uit te halen naar de wereldberoemde franchise. De actrice is zelf niet erg onder de indruk van de films en geeft toe dat ze ze de films niet eens heeft gezien. De reden hiervoor? Tijdens de premières viel ze zelfs in slaap...

Zo eindigt ze door te zeggen: "Ik heb niks tegen de 'Harry Potter'-wereld, het interesseert me alleen niet. Ik heb de films nooit gezien, ik heb de boeken nooit gelezen. Ik ben er voor het geld en daar ben ik dankbaar voor. Ik weet zeker dat J.K. een geweldige schrijfster is en ik weet ook zeker dat Harry Potter een fantastische wereld is. Het is alleen niet mijn wereld".

NieuwsFilm

meest populair