Eerste reacties 'Black Panther 2: episch en emotioneel

Eerste reacties 'Black Panther 2: episch en emotioneel

Het vervolg maakt de verwachtingen waar!

In 2018 wist Marvel hoge ogen te gooien met Black Panther. Niet alleen werd de superheldenfilm goed onthaald, ook aan de box-office was het een weergaloos succes. Wereldwijd kwam de teller te staan op zo'n 1,3 miljard dollar, maar kan het vervolg dit evenaren?

De dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman choqueerde de (film)wereld, toen de geliefde acteur op 43-jarige leeftijd overleed aan kanker. Dit gebeurde in 2020. Een lange tijd was het niet zeker of er een Black Panther 2 zou komen, maar Marvel besloot dit toch te doen. De eerste recensies zijn in ieder geval veelbelovend.

Wederom een succes
Het vervolg, genaamd Black Panther: Wakanda Forever, kende recentelijk zijn wereldpremière. Het verhaal pikt de draad op in Wakanda, waar koning T'Challa (Boseman) is overleden. Zonder leider komt het hele volk bij elkaar om hun koning een laatste eerbetoon te geven en om samen Wakanda te beschermen.

De vraag was of regisseur Ryan Coogler en scriptschrijver Joe Robert Cole de torenhoge verwachtingen waar konden maken, maar hier lijken we ons geen zorgen om te hoeven maken. Niet alleen wordt er gezegd dat de film een prachtig eerbetoon is aan Boseman, ook is het visueel pareltje.

Reacties
Op sociale media zijn nu de eerste reacties verschenen van enkele filmjournalisten en deze zijn eigenlijk allemaal stuk voor stuk erg lovend over Marvels nieuwste. Bekijk enkele 'recensies' hieronder.













NieuwsFilm

meest populair