Waarom deze 'Outlander'-acteur zijn geslachtsdeel niet in beeld wilde tonen

Waarom deze 'Outlander'-acteur zijn geslachtsdeel niet in beeld wilde tonen

Sam Heughan heeft een nieuw boek uitgebracht waarin hij onder meer vertelt over zijn ervaringen op de set.

Sam Heughan speelt al heel lang de rol van Jamie Fraser in de succesvolle serie Outlander. Een leuke klus, maar toch is het er niet altijd even fijn aantoe gegaan op de set. Dat vertelt de acteur in zijn nieuwe boek Waypoints: My Scottish Journey.

De 42-jarige Heughan heeft het in zijn mermoires onder meer over het moeten draaien van een heftige scène waarin zijn personage verkracht wordt door een andere man. Dit moment, dat zich in eerste seizoen afspeelde, zorgde voor een stevige discussie op de set.

Heughan vond het namelijk geen goed idee om helemaal naakt te zijn, zoaks de makers wel van hem hadden gevraagd. "Ik had niet het idee dat het iets aan die scène zou toevoegen", licht hij toe. "Het gaat al om een moment van totale vernedering".

De acteur deed dan ook zijn best om de makers op andere gedachten te brengen. "Mijn argument was dat het naakt zijn deze verschrikkelijke ervaring voor mijn personage op een bepaalde manier zou seksualiseren".

Discussie
Volgens Heughan leidden zijn opmerkingen tot discussie op de set. Toch waren de makers absoluut bereid om naar hem te luisteren. "Creatieve discussies horen er nou eenmaal bij", schrijft hij. "Goede kunst maak je door de waarheid kritisch te benaderen".

Uiteindelijk kwamen Heughan en de makers overeen om het meeste naakt weg te knippen en zijn personage alleen na afloop bloot in beeld te brengen. De meest expliciete beelden zijn in de prullenmand van de monteerkamer beland.

Teleurstellende ervaring
"Het frontaal in beeld brengen van mijn penis was totaal niet nodig en ik moet toegeven dat dit moment wel even mijn vertrouwen in de makers heeft geschaad", vertelt de Hollywoodster. "We hoeven dat allemaal niet te zien om te begrijpen wat voor traumatische ervaring een personage heeft meegemaakt".

NieuwsFilm

meest populair