Henry Cavill over zijn beroemdste en iconische 'Mission Impossible'-vechtscène

Henry Cavill over zijn beroemdste en iconische 'Mission Impossible'-vechtscène

De 'herlaadarmen' waren een groot succes!

Er is de laatste tijd behoorlijk veel te doen over Henry Cavill. De acteur keert terug voor meer Superman-avonturen, maar heeft daarvoor wel de hoofdrol in de populaire Netflix-serie The Witcher moeten laten varen. Tijdens een recent interview heeft de acteur het achter over een andere iconische rol.

Cavill was namelijk te zien in de laatste Mission Impossible-film, genaamd Fallout, als CIA-agent August Walker. Natuurlijk is de acteur een gigantische spierbundel, dus waren er wel de nodige vechtscènes te verwachten. Deze stellen zeker niet teleur, aangezien de acteur bij flink wat actiescènes betrokken is. Zijn 'bekendste en geliefdste' moment was echter geïmproviseerd.

'Herlaad armen'
Het gaat hier om de scène wanneer de acteur het samen met Ethan Hunt (Tom Cruise) opneemt tegen een huurmoordenaar (stuntman Liang Yang). Het is misschien wel het gaafste actiemoment van de film, maar een enkel detail viel fans voornamelijk op, namelijk wanneer Walker zijn armen 'herlaadt'.

Tijdens een recente podcast laat Cavill zich uit over dit moment, dat uitgroeide tot een populaire internet-meme. De acteur had er het volgende over te zeggen.

Reactie
"Het was een intense scène om op te nemen" begint Cavill. "De opnames duurde ongeveer drie weken en dat is echt lang voor een enkele scène. Op een gegeven moment begin je je lichaam ook echt te voelen. Het begint pijn te doen, aangezien je de hele tijd dezelfde bewegingen maakt".

"De spieren in mijn armen begonnen pijn te doen, dus ik moest een beetje opwarmen voordat ik weer ging knokken. Ik 'herlaadde' dus mijn armen tijdens de opnames en dacht toen meteen bij mezelf: 'Oh nee, dit ziet er waarschijnlijk zo stom uit... Waarom deed ik dat?'"

Resultaat
Cavill vervolgt: "Ik ging dus naar Christopher toe om me te verontschuldigen en zei: 'Sorry daarvoor McQ, laten we dat opnieuw doen'. Hij zei: 'Sorry waarvoor? Maar oké, nog een keer dan!' We namen de scène opnieuw op en deze keer 'herlaadde' ik mijn armen niet".

Regisseur McQuarrie wilde dit juist wel erin houden: "Hij kwam meteen op me af en zei me: 'Waarom doe je dat ding met je armen niet meer? Dat was echt gaaf!'. Ik zei: 'Vond je dat goed?' waarop hij weer antwoordde: 'Ja! Dat moet je zeker weer doen!' Dus ik deed het weer en dat is wat je ziet in de film en zo populair werd!".

Bekijk de scene hieronder. Het moment waarop Cavill zijn armen 'herlaadt' voor een nieuwe knokpartij is te zien op 3:18.



NieuwsFilm

meest populair