Critici hebben bijna geen woorden voor Guillermo del Toro's oogverblindende 'Pinnochio'

De visionair lijkt het weer te flikken...

Arjen Rooseboom 31 oktober 2022 22:30 in Algemeen
Guillermo del Toro heeft opnieuw bewezen een meester in zijn genre te zijn. Zijn passieproject Pinnochio is na tientallen jaren eindelijk gerealiseerd en de ontvangst is en blijft ongekend hoog.

Twee weken geleden stond de Rotten Tomatoes-score al op 100% na de eerste 5 recensies. Inmiddels staat de teller op 17 recensies, maar de score is nog steeds een dikke vette 100%.

Het blijkt een geweldig jaar te zijn voor Del Toro, die net zijn andere Netflix-original Cabinet of Curiosities heeft gelanceerd welke eveneens overladen wordt met lovende kritieken.

Zijn bewerking van de houten pop die een echte jongen wil worden, wordt vooral geprezen omdat deze aan de hoge verwachtingen heeft voldaan, na meer dan een decennium in de ontwikkelingshel te verkeren.

Pinnochio versus Pinnochio
De recensies zijn ook een schril contrast met de live-action remake die Disney onlangs uitbracht. Deze eindigde gemiddeld op een weerzinwekkende 28%, ondanks de aanwezigheid van A-ster Tom Hanks.

Pinocchio zal vanaf begin december beschikbaar zijn om te streamen op Netflix en daarvoor volgt een kleine bioscooprelease in november.

NieuwsFilm