Niet alles is slecht aan 'Halloween Ends': box office gaat best goed

Niet alles is slecht aan 'Halloween Ends': box office gaat best goed

De film loopt voor op 'Halloween Kills' dat wereldwijd eindigde met 131 miljoen dollar.

Gezien de controversiële release in zowel de bioscoop als op de Peacock streamingdienst, presteert Universal's Halloween Ends ongeveer zo goed als verwacht.

De controversiële trilogie-afsluiter heeft wereldwijd namelijk bijna 95 miljoen dollar opgebracht, waarvan 34,3 miljoen dollar uit 76 overzeese gebieden en 60,3 miljoen dollar uit Noord-Amerika.
Internationaal presteert de film beter dan zijn voorganger, Halloween Kills, en in lijn met Universal's Nope en Paramount's Scream.

De belangrijkste internationale markt is het Verenigd Koninkrijk, waar de film tot nu toe 5 miljoen dollar heeft opgebracht. Halloween Ends ligt voor op Halloween Kills in Mexico, waar het 4,7 miljoen dollar heeft opgebracht. Duitsland volgt met 3,6 miljoen dollar, terwijl Frankrijk goed is voor 2,8 miljoen dollar. Australië, Italië en Spanje leverden tot nu toe respectievelijk 1,7 miljoen, 1,6 miljoen en 1,4 miljoen dollar op.

Trilogie-afsluiter
Halloween Ends, aangekondigd als de laatste film in de reboot trilogie van regisseur David Gordon Green, werd polariserend ontvangen door critici en fans. Collider's eigen Alyse Wax schreef in haar gemengde recensie:

"Halloween Ends lijkt een poging om Halloween-fans iets nieuws, iets unieks en iets anders te geven dan wat ze eerder hadden gezien, en helaas werkt het niet."

Michael Myers-loos
Velen hebben ook hun verbazing uitgesproken over het ontbreken van de aanwezigheid van de schurk Michael Myers in de film, die zich grotendeels richt op een nieuw personage gespeeld door Rohan Campbell, en zijn ontluikende relatie met Laurie Strode's kleindochter, Alison, gespeeld door Andi Matichak. Hoewel de film eindigt met een confrontatie tussen de twee iconische vijanden, verschijnt Michael voornamelijk in de geest voorafgaand aan de laatste confrontatie van de film.

NieuwsFilm

meest populair