Opvallend: Deze filmklassieker heeft Quentin Tarantino nog nooit gezien

Opvallend: Deze filmklassieker heeft Quentin Tarantino nog nooit gezien

Een grote verrassing voor iedereen

Quentin Tarantino, alom geliefde regisseur en scenarioschrijver, staat bij het grote publiek bekend als een echte filmkenner. Toch blijkt er een echte klassieker te zijn die de Pulp Fiction-regisseur nog nooit heeft gezien.

Tarantino is een van die regisseurs die nooit naar de filmacademie is gegaan. Hij heeft al zijn filmkennis opgedaan als medewerker van een videotheek in Los Angeles, hier is ook zijn voorliefde voor Spaghetti-Westerns ontstaan en heeft hij zichzelf ontpopt als een ware cinefiel.
Al die kennis en ervaring zie je goed terug in films als Django Unchained en Once Upon a Time in Hollywood.

Opvallende Film
In een recent interview in de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live! geeft Tarantino toe dat er toch enkele klassiekers zijn die hij nog nooit heeft gezien.

"Wat is de grootste, meest bekende, gerespecteerde film die jij nog nooit hebt gezien?", vraagt Kimmel.

Waarop Tarantino antwoord dat hij nog nooit de cultfilm The Sound of Music heeft gezien, met verontwaardiging vanuit het publiek als gevolg.

Filmstijl
Het is ergens erg begrijpelijk dat Tarantino de klassieker met Julie Andrews nog nooit heeft gezien, de film staat namelijk niet in lijn met de filmstijl en het genre van Tarantino. Toch is het erg opvallend dat een filmliefhebber als Tarantino een klassieker van dit kaliber nog nooit heeft gezien.

Zie hieronder het interview met Quentin Tarantino:



NieuwsFilm

meest populair