Sylvester Stallone heeft spijt van al zijn eigen stunts: "Kostte me bijna mijn leven"

Sylvester Stallone heeft spijt van al zijn eigen stunts: "Kostte me bijna mijn leven"

Meerdere operaties en een keer bijna zelfs dood.

Tom Cruise staat bekend als een ongelofelijke waaghals die al zijn stunts zelf uitvoert. Hij is echter niet de enige Hollywood-legende die dit deed. Ook Sylvester Stallone deed het bijna allemaal zelf, maar daar heeft hij nu toch wel spijt van.

Tijdens een recent interview laat Stallone zich uit over de vele stuntscenes die het hij zelf heeft opgenomen. Dit is helaas niet altijd even goed afgelopen, waardoor de Rocky legende meerde operaties nodig had.

Problemen
Zo had Stallone maar liefst 5 rugoperaties nodig, maar ook moest er 'gesleuteld' worden aan zijn nek. De acteur zegt er nu het volgende over: "Als ik je een tip mag geven dan is het: doe niet je eigen stunts. Ik ben echter ook geen fan van alleen maar special-effets, die vandaag de dag bijna groter en belangrijker zijn geworden dan de acteur zelf..."

"Hoe dan ook, dit is een van de redenen waarom ik het altijd interessant vond om 'gebroken' vechters te spelen, mensen met echte problemen. Een bokser die nooit verliest? Daar heb ik geen interesse in".

Behoorlijk gevaarlijk
Stallone blikt terug op een scène, die hem bijna het leven kostte. Het gaat hier om een vechtscène in Rocky IV, wanneer hij op de vuist gaat met Ivan Drago (Dolph Lundgren). Er werden echter ook veel echte klappen uitgedeeld en hier kreeg Stallone later last van.

Zo vervolgt Stallone: "In de film slaat hij me knock out in de eerste ronde, maar dat is ook echt zo gebeurd. Hij sloeg me echt kapot. Op dat moment ging het nog wel, maar diezelfde nacht begon mijn hart zich als het ware 'op te blazen'.".

Eng
Stalonne gaat verder: "Wat blijkt, hij had mijn pericardium beschadigt en dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Mijn bloeddruk steeg enorm en sommige doctoren dachten dat ik niet lang meer had". Gelukkig liep het met een sisser af.

Lundgren liet zich hier eerder dit jaar ook al over uit: "Gedurende drie weken waren we alleen maar aan het boksen en dit zo'n 8 à 12 uur per dag. Je deelt dan ook echt duizenden klappen uit, maar moet zelf ook flink incasseren. Als je elkaar niet raakt, ziet het er namelijk nep uit, maar je wil elkaar ook geen pijn doen, al was dat af en toe wel het geval. Er zijn echter zeker geen harde gevoelens tussen ons!"

NieuwsFilm

meest populair