Weduwe van 'Black Panther'-ster vertelt waarom ze zijn dodelijke ziekte geheim hielden

Weduwe van 'Black Panther'-ster vertelt waarom ze zijn dodelijke ziekte geheim hielden

Chadwick Boseman wilde inspireren

Chadwick Boseman, de acteur die Black Panther zo goed neerzette, overleed in 2020 op 43-jarige leeftijd aan darmkanker.

Zijn weduwe onthult in een allereerste interview na zijn overlijden waarom ze zijn dodelijke ziekte geheim hielden: "Hij wilde inspireren en hoopte dat hij tijd genoeg had om alles te doen wat hij wilde doen. Hij was de meest slimme, meest zorgzame, meest echte mens die ik ooit heb leren kennen. Ik leerde een prachtig mens kennen die een wereldwijde superster werd."

Slechte diagnose
Simone was 5 jaar samen met Chadwick, een man die zij beschrijft als ongelooflijk toegewijd aan alles wat hij oppakte. In 2016 kreeg hij de slechte diagnose te horen. Ze besloten zijn ziekte binnen een kleine kring te houden, verloofden in 2019 en trouwden in 2020.

"Hij voelde de druk van zijn fans en zijn vrienden, die naar hem opkeken. Iedereen ging altijd naar hem voor advies. Dat was vermoeiend. Zeker omdat hij wel advies gaf, maar op zijn eigen vragen geen antwoord kon krijgen. Hij worstelde van binnen met zijn ziekte."

"Hij was ongelooflijk trots op zijn personage T'Challa en dat hij de eerste zwarte superheld mocht zijn. Zodat anderen in hem en zijn leven inspiratie mochten vinden. Hij wilde graag jonge mensen helpen. We hebben daarom ook een stichting opgericht voor studenten die kunst willen studeren en een beurs nodig hebben."

Een prachtig mens
Gek genoeg hielp de pandemie mee. Door het verzoek zoveel mogelijk afstand te houden en binnen te blijven, kon Chadwick ziek zijn zonder de buitenwereld te alarmeren. Zijn werk was af en zijn laatste weken mooi.

"Hij was een artiest, een leider en een koning. Dat ik aan zijn zij mocht staan, dat hij mij koos om naast hem te mogen staan, is een zegen. Zijn verlies doet pijn, maar ik mag nog steeds een mooie spirituele relatie met hem hebben."

Het artikel in de Daily Mail staat hier. Het interview bij The View/Good Morning America staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair