Cijfers: Michael Myers is een moordmachine in de 'Halloween'-films

Cijfers: Michael Myers is een moordmachine in de 'Halloween'-films

Michael Myers heeft door de filmgeschiedenis heen erg veel slachtoffers mogen omleggen.

De iconische filmreeks Halloween heeft ook een iconische schurk opgeleverd: Michael Myers. Nu de reeks eindelijk ten einde lijkt te zijn gekomen met Halloween Ends, is het tijd om de rekening op te stellen. En YouTube-kanaal Philosophical Pickle nam de zware taak op zich om de 'body count' vast te stellen in alle 13 films!

De slasherfilms zijn berucht om hun doorkruisende verhaallijnen, remakes en reboots, die het verwarrend maken voor beginners om überhaupt te starten met de serie. Het verhaal draait om Michael Myers, die als kind werd opgenomen in een sanatorium voor de moord op zijn zus. Vijftien jaar later ontsnapt hij en slaat hij aan het moorden op één specifieke dag, Halloween.

De originele Halloween uit 1978 is geregisseerd door John Carpenter en trapte de populaire reeks af. In elk van de volgende twaalf films bleef Myers de antagonist met uitzondering van Halloween III: Season of the Witch. Dit deel heeft nauwelijks verbanden met de andere films uit de reeks.

Hoeveel hebben het loodje gelegd?
Gedurende twaalf films heeft de filmschurk veel kansen gehad om zijn slachtoffers te maken. YouTube-kanaal Philosophical Pickle besloot dit aantal te tellen, en kwam op het bizar hoge aantal van 155 doden uit!

Bekijk zelf hieronder de 'samenvatting' van Myers' slachtpartij.



NieuwsFilm

meest populair