HBO en HBO Max hebben toch al opvallend veel abonnees

HBO en HBO Max hebben toch al opvallend veel abonnees

Een recent rapport toont aan dat de streamingdienst snel groeit.

Netflix is nog steeds dé grootste streamingdienst, maar HBO blijft ook alsmaar groeien. Een nieuw rapport toont aan dat HBO zich nu eveneens wel zeker een streaminggigant mag noemen.

HBO, HBO Max en Discovery+ hebben samen namelijk al bijna 95 miljoen abonnees! Er zijn er veel nieuwe abonnees bijgekomen dankzij House of the Dragon, een spin-off serie van Game of Thrones.

Cijfers
Dat blijkt ook wel uit de recente cijfers. Het aantal steeg voornamelijk in het tweede kwartaal van dit jaar. Zo kreeg HBO Max 2,8 miljoen nieuwe abonnees en deed het toen dus beter dan Netlix met zijn extra 2,41 miljoen abonnees. In totaal staat Netflix wel nog ver bovenaan met zo'n 220 miljoen gebruikers.

Warner Bros. Discovery heeft echter nog wel vele miljarden dollar schuld. Dankzij deze recente positieve cijfers heeft het bedrijf zijn schuldlast wel kunnen verlagen. Zo hebben ze niet langer 53 miljard dollar schuld maar 'nog maar' 50,4 miljard dollar.

Verandering
Niet alleen de streamingdienst helpt hier echter aan mee. Om kosten en verlies te beperken, trok Warner Bros. al eerder de stekker uit enkele films en series, waaronder Batgirl, ook al was de film al zo goed als af.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Warner Bros. Discovery de streamingdiensten HBO Max en Discovery+ in 2023 zal samenvoegen in de Verenigde Staten, maar CEO David Zaslav zegt dat dit eerder zal gebeuren, aangezien de samenvoeging spoediger verloopt dan verwacht.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer HBO Max en Discovery+ in Nederland worden samengevoegd. In België zijn deze streamingdiensten momenteel (nog) niet beschikbaar.

NieuwsFilm

meest populair