Nieuwe blik op visueel spektakel 'Avatar: The Way of Water'

Nieuwe blik op visueel spektakel 'Avatar: The Way of Water'

Het aftellen kan beginnen.

Over anderhalve maand kunnen we na 13(!) jaar eindelijk het vervolg op de mega kaskraker Avatar (2009) aanschouwen in de bioscoopzalen. Regisseur James Cameron heeft niet veel prijs gegeven over de film, nu we de releasedatum naderen krijgen we echter steeds meer kiekjes voorgeschoteld.

In Avatar: The Way of Water kruipen Sam Worthington en Zoe Saldaña wederom in de huid van hoofdpersonages Jake Sully en Neytiri. De oorspronkelijke film uit 2009 introduceerde ons de wereld van Pandora, samen met de inheemse stam "Na'vi". De Engelse website Total Film Magazine heeft een exclusieve blik gekregen van de planeet.

Ontwikkeling
Het belooft een waar visueel spektakel geworden, uit de foto's valt ook op te maken dat onze hoofdpersonages, met kinderen, ook zeker zijn gegroeid. Het kan ook haast niet anders, na 13 jaar is het moeilijk om de draad weer op te pakken daar waar de vorige film eindigde.

De film speelt zich af 10 jaar na de gebeurtenissen van de vorige film, Jake en Neytiri hebben een eigen gezin. Ze worden echter geforceerd om hun thuis te verlaten wegens een oude bedreiging, op die manier ontdekken ze nieuwe plekken van de planeet.



Sequels
Het valt te stellen dat de Avatar-franchise het meest ambitieuze project van regisseur James Cameron tot nu toe is. De filmopnames zijn in 2017 begonnen en hebben veel creativiteit vereist op productie niveau.

De Titanic-regisseur heeft aangegeven dat Avatar 2 en 3 back-to-back zijn opgenomen, er is zelfs al een gedeelte van Avatar 4 gedraaid. Het is uiteindelijk de bedoeling om er een franchise van in totaal 5 films van te maken.

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 December te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair