Netflix komt met film gebaseerd op dit iconische spel

Netflix komt met film gebaseerd op dit iconische spel

Dit wordt de volgende videogame verfilming van Netflix..

Gears of War, een van de meest iconische spellen van de Xbox, wordt binnenkort door Netflix omgetoverd in een live-action film. Ook is het de bedoeling dat er een animatieserie van uitkomt en wellicht vervolgen als de film een succes wordt.

Wie er betrokken is bij de film is nog niet bekend. De aankondiging ligt vooral in lijn met de release van het eerste spel, dat op 7 november 2006 uitkwam. Wel heeft Guardians of the Galaxy-ster Dave Bautista in het verleden interesse getoond om hoofdpersonage Marcus Phoenix te spelen in een eventuele film of serie.

Hollywood probeert al zo'n vijftien jaar om een film gebaseerd op de spellen van de grond te krijgen, maar het is nooit echt gelukt. Universal kwam een aantal jaar geleden het dichtste in de buurt om het project te maken, maar dat project kwam nog niet eens voorbij de pre-productie fase.

Andere verfilmingen
Netflix heeft al veel succes gehad met series gebaseerd op videogames. Denk bijvoorbeeld aan Castlevania, Arcane en Cyberpunk: Edgerunners. Op filmgebied is er momenteel nog niet heel veel uit, maar zijn er veel projecten in ontwikkeling. Zo komen er films gebaseerd op Bioschock en The Division.

Netflix heeft dus grootse plannen voor de potentiële franchise, maar verdere details laten nog op zich wachten. Het eerstvolgende project van Netflix is het derde seizoen van The Cuphead Show. Dit nieuwe seizoen zie je vanaf 18 november op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair