Goed nieuws voor 'John Wick'-spinoff met Ana de Armas!

De 'John Wick' franchise breidt zich uit..

Frank Vermeij 9 november 2022 15:40 in Algemeen
Ballerina is de eerste spin-off van de John Wick-films en heeft Ana de Armas in de hoofdrol. De productie van de film is recent begonnen en nu blijkt dat twee bekende gezichten terugkeren in de spin-off, namelijk Keanu Reeves als John Wick en Ian McShane als hotelmanager Winston.

Hoe groot de rollen van Reeves en McShane zullen zijn in de film is nog niet bekend, maar hun inclusie is weer een extra bevestiging dat Ballerina intrinsiek is verbonden met de wereld van John Wick. Verder weten we dat Len Wiseman (Underworld) de film gaat regisseren en dat het script wordt geschreven door Emerald Fennell (Promising Young Woman) en Shay Hatten (Army of the Dead).

'John Wick' universe
Naast Ballerina is er ook een serie in de wereld van John Wick in de maak, namelijk The Continental. Deze serie volgt een jonge versie van Ian McShane's Winston, gespeeld door Colin Woodell, in de jaren 70. Mel Gibson heeft ook een hoofdrol in de serie.

Naast deze spin-offs kijken we natuurlijk voornamelijk uit naar John Wick: Chapter Four. In eerste instantie was het de bedoeling om het vierde en vijfde deel achter elkaar te filmen, maar dat is helaas niet doorgegaan vanwege de pandemie. Acteurs als Donnie Yen (Ip Man), Bill Skarsgard (It) en Hiroyuki Sanada (Bullet Train) zijn onderdeel van de nieuwe cast van deel vier.

Wanneer Ballerina precies uitkomt, is nog niet bekend. Maar voor John Wick: Chapter Four hoef je niet lang meer te wachten. Die komt namelijk op 23 maart 2023 uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm