Tweede 'Black Panther' toch niet langs 'Doctor Strange 2'?

Tweede 'Black Panther' toch niet langs 'Doctor Strange 2'?

Box Office-cijfers lijken lager uit te pakken dan die andere grote Marvel-film in 2022.

Uiteraard was er in juli Thor: Love and Thunder, maar vooraf was al duidelijk dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness (mei) en het gisteren verschenen Black Panther: Wakanda Forever de twee grootste films zouden zijn.

Financieel gezien presteerde de tweede Doctor Strange-film sterk met een opbrengst van in totaal $955,7 miljoen wereldwijd, met een eerste Noord-Amerikaanse weekend van maar liefst $187,4 miljoen.

Lange tijd leek het erop dat Wakanda Forever een hoger openingsweekend zou neerzetten, maar daar zijn de meningen nu over verdeeld. Het blijkt namelijk dat de voorverkoop 20 procent lager ligt dan bij In the Multiverse of Madness.

Minder weekend dat Doctor Strange 2
De verwachting is dat de tweede Black Panther een eerste Noord-Amerikaans weekend heeft van zo'n $175 miljoen, tot maximaal $185 miljoen. Wereldwijd zou de teller moeten gaan uitkomen op zo'n $355 tot $365 miljoen.

In 2018 noteerde Black Panther een indrukwekkende $202 miljoen in het eerste weekend en haalde uiteindelijk $1.347,5 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Met $700,1 miljoen uit de States.



NieuwsFilm

meest populair