Op deze pijnlijke manier hoorde Letitia Wright over de dood van Chadwick Boseman

Op deze pijnlijke manier hoorde Letitia Wright over de dood van Chadwick Boseman

Schrijnend en herkenbaar tijdens de pandemie

Chadwick Boseman zette destijds zo'n goede superheld neer in Black Panther, dat zijn vroegtijdige dood voor velen moeilijk te bevatten was. Hij overleed aan darmkanker en hield dat voor de meesten geheim.

De ster had een charisma, zo fijn, dat anderen graag bij hem in de buurt waren. Chadwick was als een broer voor veel mensen op de set. Het is daardoor extra schrijnend, en herkenbaar, dat Letitia Wright op een pijnlijke manier hoorde dat Chadwick overleden was.

Zo vertelde zij aan Variety: "Ik was gaan stappen en vond de volgende ochtend een berichtje van een vriend met 'Gecondoleerd'. Ik wist niet met wie. Ik probeerde uit te zoeken wie er overleden moest zijn, toen meer berichten binnenkwamen met 'gecondoleerd'."

"Ik geloofde het niet. En probeerde naarstig Chadwick te bereiken. Want het kon niet waar zijn. Maar Chadwick reageerde niet. Ik belde toen Daniel Kaluuya, maar hij bleef stil aan de telefoon. Dus probeerde ik Chadwick weer te bereiken."

Accepteren van overlijden
Het gebeuren landde pas toen Daniel Kaluuya haar opdrong het overlijden te accepteren, omdat Chadwicks familie een officieel bericht had doen uitgaan. Het verdriet was voor Letitia een neerwaartse spiraal, mede door de pandemie in volle gang in 2020 en alle grenzen dicht.

Het was zo moeilijk te bevatten. Ik wilde het eerste vliegtuig naar Amerika boeken en hem zien. Maar vanuit Groot-Brittannië ging niets vanwege de pandemie. Het was best moeilijk voor mij en Daniel. We konden niet bij Chadwicks afscheid in Amerika zijn."

"Het achtervolgde mij maanden dat ik hem niet nog even heb kunnen zien en dat moeilijke moment niet kon delen met de hele Black Panther-familie. Het was fijn dat Daniel langs kwam en vroeg of het ging. Maar het was niet genoeg."

"Ik zette de puntjes niet op een rij destijds. Onze broer was erg gesteld op zijn privacy en vertelde niets over zijn ziekte. Niemand van de cast wist het. Hij wilde ons altijd zo beschermen."

Het artikel in Comic Book staat hier. Het Instagram-bericht in Variety staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair