Enorme aftrap voor 'Black Panther: Wakanda Forever'

Enorme aftrap voor 'Black Panther: Wakanda Forever'

Sterke start voor de tweede film over de Black Panther in het MCU.

Het Marvel Cinematic Universe heeft weer een kaskraker van jewelste opgeleverd. Sinds afgelopen vrijdag draait Black Panther: Wakanda Forever ook in de Noord-Amerikaanse bioscopen en de film heeft daar een monsterscore neergezet.

Nadat de nachtelijke voorpremières in de VS al zo'n $28 miljoen hebben opgehaald, noteerde de film van regisseur Ryan Coogler over de gehele vrijdag een ijzersterke $84 miljoen. Dit meldt Deadline.

Dat is slechts zo'n zes miljoen minder dan de zomerfilm Doctor Strange in the Multiverse of Madness eerder dit jaar neerzette en de verwachting is dat Black Panther 2 richting de $200 miljoen gaat tijdens het eerste weekend in de States.

Nieuw record in de maak
Mocht Wakanda Forever meer dan $158 miljoen ophalen - iets dat dus gaat gebeuren - dan verbreekt de Marvel-film het Noord-Amerikaanse premièreweekend-record in november van Hunger Games: Catching Fire.

De top vijf openingsweekenden in de States in 2022 bestaat dit moment uit Doctor Strange in the Multiverse of Madness ($187,4 miljoen), Jurassic World Dominion ($145,1 miljoen) en Thor: Love and Thunder ($144,2 miljoen), The Batman ($134,0 miljoen) en Top Gun: Maverick ($126,7 miljoen).



NieuwsFilm

meest populair