'Escape from New York'-reboot krijgt 'Scream'-makers én opmerkelijke terugkeer?

'Escape from New York'-reboot krijgt 'Scream'-makers én opmerkelijke terugkeer?

Kurt Russel schijnt erover na te denken...

De geplaagde remake van John Carpenter's sciencefiction-actiefilm Escape from New York zit na lange tijd weer in de lift, dankzij het aan boord gestapte filmteam dat beter bekend staat als Radio Silence.

De verantwoordelijke achter het project is '20th Century Studios' met Carpenter als uitvoerend producent. Radio Silence bestaat onder andere uit schrijvers en regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

Dit wordt dan ook niet de eerste keer dat zij een moderne draai geven aan een klassiek werk van een horroricoon, want begin dit jaar wisten ze eerder al van de vijfde Scream een groot commercieel succes te maken.

Snake Plissken
Hoewel het nog steeds gissen blijft wie de iconische anti-held Snake Plissken moet gaan spelen, gonzen er geruchten dat originele vertolker Kurt Russel overweegt een uitzondering te maken van zijn aangekondigde acteerpensioen om een oudere variant van de rol te vertolken.

Het duo Bettinelli-Olpin en Gillett zijn voorlopig eerst nog in de weer met het zesde deel in de populaire Scream-franchise. Niet geheel toevallig speelt het nieuwste hoofdstuk zich af in een New Yorkse setting.

NieuwsFilm

meest populair