Brendan Fraser weigert naar Golden Globes te gaan als hij genomineerd is

Brendan Fraser weigert naar Golden Globes te gaan als hij genomineerd is

Ondanks het feit dat hij een van de grote favorieten is, kan hij niet vergeten wat zij hem hebben aangedaan.

Menig filmfanaat heeft het over de nieuwe film van Brendan Fraser, genaamd The Whale. De acteur schijnt hierin steengoed te acteren, waardoor de nodige mensen hem nu al zien als een van de grote kanshebbers voor o.a. de Oscars en de Golden Globes. Laatstgenoemde zal Fraser echter niet bijwonen.

Fraser was eind jaren negentig en begin 2000 een bekend gezicht in Hollywood. Zo was hij o.a. te zien in The Mummy-films, George of the Jungle maar ook in de grote 2006 Oscarwinnaar Crash. Toen werd het in een keer 'stil'.

Lastige periode
Fraser heeft het namelijk de nodige jaren bijzonder moeilijk gehad. Niet alleen zijn moeder overleed, hij werd in 2003 ook seksueel aangerand door Philip Berk, destijds de President van The Hollywood Foreign Press Association. Dit zorgde ervoor dat de acteur leed aan een zware vorm van depressie.

Hier bleef het helaas niet bij. Hier kwamen er nog eens gezondheidsproblemen bovenop en bovendien werd het voor hem bijzonder lastig in de filmindustrie toen hij zijn verhaal deelde over Berk. Hij mag nu dan wel bezig zijn met een grote comeback, het zit hem nog steeds niet lekker.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de acteur duidelijk weten dat hij de Golden Globes ceremonie niet zal bijwonen, ook al wordt hij genomineerd: "Mijn geschiedenis met de Hollywood Foreign Press Association is groter dan het respect dat ik voor de Hollywood Foreign Press Association heb. Nee, ik doe hier sowieso niet aan mee".

"Dit heb ik besloten vanwege mijn nare verleden met deze organisatie. Mijn moeder heeft me niet grootgebracht als een hypocriet. Je mag me van alles noemen, maar dat niet". Heel erg gek is het niet dat de acteur hier geen zin in heeft. De HFPA is in recente jaren sowieso veel onder vuur komen te liggen. Meer daarover lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair