Chris Hemsworth over zijn mysterieuze rol in 'Mad Max: Fury Road'-spin-off 'Furiosa'

Chris Hemsworth over zijn mysterieuze rol in 'Mad Max: Fury Road'-spin-off 'Furiosa'

Hij speelt een schurk, maar welke?

George Miller wist in 2015 hoge ogen te gooien met Mad Max: Fury Road. Dit actiespektakel werd warm onthaald. Niet zo heel gek dus, dat hij weer een nieuwe film mocht maken die zich in dit universum afspeelt. Chris Hemsworth scoorde een van de hoofdrollen en laat zich nu over het project uit.

In Fury Road zijn de belangrijkste rollen weggelegd voor Tom Hardy en Charlize Theron. Laatstgenoemde speelt Furiosa, een personage dat nu haar eigen spin-off krijgt. Het gaat echter wel om een prequel, waardoor Theron niet terugkeert, maar Anya Taylor-Joy het stokje van haar overneemt.

Wat te verwachten
Miller wist ook Hemsworth voor de blockbuster te strikken in een vooralsnog mysterieuze rol. Zo weten we nog maar bijzonder weinig over zijn personage. Sommige mensen verwachten dat hij een jonge Immortan Joe speelt, dé grote schurk van Fury Road. Nu laat Hemsworth zich eindelijk eens over zijn rol uit.

Tijdens een recent interview met Vanity Fair zei de acteur het volgende: "Ik speel een gecompliceerde persoon, iemand die duister en gemeen is. Zelf ziet hij dat natuurlijk niet zo. Ik snap wel waarom hij doet wat hij doet, maar als acteur wil je ook met je personage kunnen sympathiseren, of hem begrijpen. Dat hoort bij mijn werk. Maar ja, hij heeft goede eigenschappen, maar ook een hele duistere kant. Het is de eerste keer dat ik zo'n personage speel".

Rol
Misschien speelt Hemsworth dus wel Immortan Joe en komen we er op die manier achter hoe hij uitgroeit tot de meedogenloze leider in Fury Road en waarom Furiosa voor hem gaat werken. Het kan natuurlijk ook om een volledig nieuwe personage gaan. In 2024 zullen we erachter komen.

NieuwsFilm

meest populair